Annons
OBS: denna grupp är markerad som inaktiv. Gruppvärden kan aktivera den igen genom att redigera inställningarna.

Klotterplanket


Bli medlem i gruppen för att skriva
1 2 Nästa 
Nilla A
för 5 år sedan sedan


Tänker ta en tur till Rosenkällasjön i eftermiddag. Blev en impuls grej.
Men är det någon som inte har nåt för sig så skulle det vara kul att ses.
Nilla A
för 5 år sedan sedan


Hej! Mitt medlemskap på FS går ut om ca 2 veckor. Skulle tycka att det vore kul om någon tog över. Blev själv inslängd i den eftersom jag då hade funderingar över hur gruppen skulle bli större. Från början hette den fotografer i Linköping. Känner att jag inte riktigt har det engagemanget jag borde ha. Dels kör jag inte bil fast jag har körkort. På grund av att det inte blivit av att jag kört. Så det är lite knepigt att arrangera foto-turer. Sen har jag "Fatique" hjärntrötthet pga. min MS. Något som är svårt att förklara. Förstod det inte riktigt själv innan jag fick diagnoser. Man är inte direkt sömnig. Men tappar ork och intiativ förmåga. Tiden för återhämtning blir längre. Så nu bestämde jag mig för att prioritera sånt som är viktigast. Få lite mer tid till familjen samt lära mig mer om fotografering för att bli en bättre fotograf. Så därför tänkte jag prenumerera på Moderskeppet i höst och lära mig mer om min kamera samt bildredigering. Önskar alla en riktigt skön sommar.
Hälsningar Nilla
Erik X
för 5 år sedan sedan

Jag blir inte kvar på FS för evigt men förmodligen ett litet tag till så jag skulle kunna tänka mig att ta över... Gruppen verkar lite sömnig men det kanske skulle kunna gå att få liv i den igen? :) Någon som har något bra förslag?
/erik
Marita Andersson
för 6 år sedan sedan


Hej! Jag hänger gärna på om det blir några gemensamma foto utflykter! Jag har inte varit med så länge här på fotosidan, men bor i Östergötland, och det skulle vara jättekul att göra något gemensamt där man dels kan fotografera tillsammans och knyta nya kontakter!
Nilla A
för 6 år sedan sedan


Rosenkälla sjön låter trevligt.
Nilla A
för 6 år sedan sedan


Hej! Ledsen att säga det. Men jag hade missuppfattat Bruno.
Det var en fotoutställning då som han pratade om.
Vet inte om man kan komma in i fängelset.
Kanske kan komma på något annat.
Bruno Bach
för 6 år sedan sedan

Och den fotoutställningen kommer vara på Stadsbiblioteket i Linköping från den 4:e Juni och över hela sommaren. Och visst kommer ni alla medlemmar i den här gruppen besöka den någon gång? Bra, jag tänkte väl det! :-)

Men visst vore det kul om vi, några av medlemmarna i denna grupp, gjorde en gemensam fotoutflykt någon gång. Jag förstår att det är svårt att få till en tidpunkt som passar för alla, eller t.o.m. de flesta, jag är själv en av de som har rubbade arbetstider så det är inte alltför ofta jag kan vara med på sånt som jag skulle vilja vara med på, men det händer. Ett utflyktsförslag jag kan tänka mig som kanske kan passa flera är Rosenkällasjön i Linköping. Men det är klart, alla i gruppen bor väl antagligen inte precis runt Linköping, och då kan det förstås vara besvärligt att komma dit. Men det var ett förslag! Fler...
Nilla A
för 6 år sedan sedan


Hej! Tänker byta lite inriktning i gruppen för att få med fler fotografer.
Fotografer i Östergötland där all fotografering är tillåten.
Sedan kom Bruno Bach med en kul idè.
Den 4 Juni klockan 14:00 åker vi till Roxtuna och fotar fängelset.
Återkommer om båda sakerna.
Nilla A
för 6 år sedan sedan

Vad roligt Sigge! Hoppas vi blir några stycken.
skarsfjall
för 6 år sedan sedan

Jag åker gärna (tillbaka) till Roxtuna, för att få de bilder jag missade förra gången (en augustikväll förra året). Mina bilder från det tillfället finns här: https://skarsfjall.se/special9/
Erik X
för 6 år sedan sedan

Kul, det låter som en bra ide att bredda spåret! :)
Jag hoppar nog över Roxtuna men funderar själv på Öland till påsk (om det inte är för tidigt i år..) och Ekenäs riddarspel 26-27 Maj. Synd bara att det numera är fullt med fotografer på min favoritplats :-P
En helt annan fundering: jag gillar skarpt att fota i gamla gruvor men det är jättesvårt på vanliga guidningar, dels halkar man efter sin guidegrupp och får stressa hela tiden, dels kan man inte ha med stativ som så väl behövs. Tänk om man skulle gå ihop några stycken och chartra en specialguidning med fotopauser..?
Är det bara jag som gillar sånt? :-)
Nilla A
för 6 år sedan sedan

Vad kul Marie! Då kanske du vill berätta lite för oss andra hur det var på den tiden.
Hoppas att vi blir några stycken. Alltid kul att träffa andra fotografer.
Mirc
för 6 år sedan sedan

Hänger gärna med till Roxtuna den 4:e juni, Arbetade där för länge sedan så kan vara en upplevelse att återse platsen.
Nilla A
för 6 år sedan sedan


Hej! Nån som vill fota med mig? Är ledig tors-tis. Så jag tänkte det kunde passa nån dag. Kör inte bil själv eftersom jag inte kört på flera år. Men jag kan bidra med bensin-pengar. Vart vi ska vet jag inte. Är öppen för förslag. Hör av er om någon eller några är intresserade. Bara kul att träffa folk med samma intresse.
Hälsningar Nilla
Nilla A
för 7 år sedan sedan


Vill bara önska alla medlemmar i gruppen en riktigt fin midsommar!
Bruno Bach
för 7 år sedan sedan

Tack så mycket, och detsamma till dig och alla andra som läser det här!

//Bruno
Mirc
för 7 år sedan sedan

Detsamma till dig Nilla :) fota lugnt /Marie
Erik X
för 7 år sedan sedan


Kan inte, jag jobbar..
erik
Nilla A
för 7 år sedan sedan

Synd! Det får bli nästa gång.
Nilla A
för 7 år sedan sedan


Hejsan! Blir vi någon mer än Bruno, Marie och jag i morgon?
Vore ju kul om någon mer ville följa med.
Men dom flesta jobbar förstås.
Ska packa ner min kamera och objektiv.
Blir nog macro-foto som gäller för mig i morgon
Kanske vidvinkel också.
Blir lite ovant. Mitt 500mm har kanske växt fast på kameran.
Har suttit på nästan hela tiden sen jag köpte det.
Då ses vi i morgon och hoppas på bra väder.
Nilla A
för 7 år sedan sedan


Nej då! Skrev just till Marie. Skulle få åka med henne. Är det mest macro-fotografering som gäller där? Eller är det gott om fåglar också. Får alltid besluts-ångest när jag ska ta med objektiv. Ser fram mot det. Hoppas vi blir några stycken. Det är ju det där att träffa andra fotografer som är halva nöjet.
Bruno Bach
för 7 år sedan sedan


Påminnelse!

Glöm inte bort kommande fredag (13/5). Vi träffas vid Nostalgimacken i Björkfors 10:00, för att sedan köra vidare den sista biten till Idhults Naturreservat. Väl mött!
Nilla A
för 8 år sedan sedan


Hej! Har skrivit till Bruno. Vi bestämmer preliminärt den 13/5 en utflykt till Idhult.
Är tacksam om jag får skjuts av någon. Kan ta mig till resecentrum i Linköping.
Kul om vi blir några stycken. Kopierade hans svar för att visa träffpunkten.

Då siktar jag in mig på att åka till Idhult den 13:e, om det inte är ett väldans oväder. Ska vi säga att träffpunkten skulle kunna vara Nostalgimacken (http://www.nostalgimacken.se/), som är det första man kommer till när man kör in i Björkfors från väg 134, vid 10:00?
Mirc
för 8 år sedan sedan

Råkar var ledig den 13:e så jag kan hänga på. Om du inte får lift med någon annan så kan jag hämta upp dig vid resecentrum./Marie
Bruno Bach
för 8 år sedan sedan


Ett förslag på en ev. utflykt (svårt att få till med alla konstiga arbetstider som gäller nuförtiden) skulle kunna vara Idhult naturreservat som ligger i närheten av Björkfors. Speciellt när vi kommer in en bit i Maj då det växer ganska rikligt med blomman Adam och Eva (tror jag dom heter) där. Ja, förutom då den magnifika utsikten däruppe (se min bild Östergötland? på bildsida 9). Perfekt ställe att åka till med en fikakorg.
Bruno Bach
för 8 år sedan sedan

Jag är ju en av dom (vi är många nuförtiden) som har knäppa arbetstider med bl.a. mycket helgarbete, men ett par dagar som skulle passa mig i mitten av Maj är den 13:e, 19:e och 20:e (tyvärr vardagar allihopa...). Så även om ingen kan hänga på något av dessa datum ska jag dit, beroende av väder, någon av dessa dagar (om inget oförutsett typ sjukdom e.dyl. sker förstås). Men är det nån som hänger på, låt mig bara veta så kan vi bestämma en tid.
Mirc
för 8 år sedan sedan

Låter som ett trevligt förslag :)
Nilla A
för 8 år sedan sedan

Låter trevligt. Tala om när det passar dig så får vi se hur många som kan hänga på.
Mirc
för 8 år sedan sedan


Om nu vädrets makter inte står oss bi så kunde vi ju ses för en fotofika någonstans istället om intresse finns för att träffas o diskutera foto ....Marie
Nilla A
för 8 år sedan sedan

Nästa helg jobbar jag. Men helgen därpå kan vi kanske åka någonstans och fota.
Nu verkar äntligen min förkylning gett med sig.
Fast det är ju inget som hindrar att ni andra träffas nästa helg.
Nilla A
för 8 år sedan sedan


Typiskt också! Man kan aldrig lita på väder-gubbarna. Först lovade dom ju regn.
Så jag tyckte inte det var nån idé med utflykt idag. Sent i går kväll på nyheterna ändrade dom sig. Men jag har inte glömt att vi ska göra fler utflykter.
Ha det gott i det fina men lite kalla vårvädret. / Nilla
Nilla A
för 8 år sedan sedan


Hej all fotovänner! Vilka härliga dagar vi har nu med allt smått som kommer fram i vår natur. Var ute en sväng nu. Såg 4 små ekorr-ungar skutta runt ett träd. Men dom var mer högt än lågt och inte lätta att fånga på bild. Hacke såg jag i går. Det var nog den enda fågel ekorren lyckades skrämma bort. Kanske för att han arbetar ensam. Björktrastarna var riktigt elaka mot dom små ekorr-ungarna. Inte konstigt om dom förstör ägg som vuxna. Det skulle jag också göra om jag vore ekorre och blev så mobbad och hackad på som dom här små tycktes bli. Förutom dom såg jag Bofink och Rödhake samt ett hav av Blåsippor och Vitsippor.

Skulle vilja att ni som är med i gruppen gärna tipsar om gruppen om ni känner någon i östergötland. Inte säkert att man tänker på att den bytt namn. Ju fler medlemmar ju mer aktivitet i gruppen.

Min förkylning är envis och dessutom jobbar jag i helgen.
Men det är ju inget som hindrar att om någon ska ut och fota i helgen, så skriv ett par rader på klotterplanket så kanske någon vill göra sällskap.
Ha en riktigt fin dag önskar Nilla
Mirc
för 8 år sedan sedan


Stort tack till Nilla Erik och Thomas, jag tycker vi hade en mycket lyckad dag vid Tåkern och det är alltid kul att träffa nya likasinnade. kanske kan det blir fler utflykter ?
Ser med spänning fram emot eventuella bilder från Thomas som faktiskt fick skäggmesarna på bild vi hoppas skärpan satt :)
Nilla A
för 8 år sedan sedan


Hej! Till alla som vill hänga med till Tåkern i morgonbitti.
Vi fikar i Väderstad på hemvägen.
Kul om så många som möjligt vill hänga på.
Alltid kul att träffa nya foto-kompisar.
Nilla
Nilla A
för 8 år sedan sedan


UTFLYKT TILL TÅKERN!
Nu på lördag gör vi en utflykt till Tåkern!
Vi ses utanför Naturum kl:09:00på morgonen.
För att njuta av dess vackra fågelliv.
Kul om ni vill hänga med.
1 2 Nästa 
ANNONS