Gruppbeskrivning

Det här är gruppen för dig som är intresserad av sportfoto. Vi som är med här är allt från nybörjare på sportfoto till yrkesfotografer som åker världen runt och fotar sport.

Sportfoto kan vara rätt så mycket, men bilderna i den här gruppen är sådana som skulle kunna platsa på sportsidorna i en dagstidning som nyhetsbild eller reportagebild, en sporttidskrift (t.ex. Hockey), i matchprogrammet, på matchaffischen eller kanske på föreningens hemsida.

När du laddar upp bilder i sportfotopoolen bör du tänka på att den som ser din bild och kommenterar den vet inte vad du har för tanke bakom den. Beskriv därför din tanke bakom bilden bildbeskrivningen eller poolkommentaren. Poolkommentaren måste innehålla vad bilden är tänkt till för ändamål (nyhetsbild, matchprogram, affisch etc) och viss kompletterande information så att den som kommenterar bilden kan ge kritik utifrån bildens syfte. Bilder med bristfällig beskrivning och/eller saknar ändamål i poolkommentaren kommer att plockas bort ur poolen.

SKÄRPNING!!! Bilder laddas upp med bristfällig eller utan poolkommentar/beskrivning. En förutsättning för att kunna ge konstruktiv kritik är att man vet tanken bakom bilden.

När du kommenterar bilder i sportfotopoolen måste du tänka på att kommentera bilden utifrån det syfte som bilden är avsedd för.Obs! För dig som fotar actionsporter finns en grupp som heter Action/Äventyr.

Om den här gruppen

Gruppvärd: Olsin
Antal medlemmar: 936
Bilder: 2880 (71 okommenterade)
Kommentarer: 8439 (snitt 2.93 st per bild)
Typ: Ansökan krävs

Miops Capsule360