Annons
Användarnamn: Lotta Broman
Bor: UPPSALA (visa på kartan)
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 1962
Medlem sedan: 2007-06-15
Senast inloggad:

Är från början svensk men har bott 1992-2010 i Pojo, södra Finland. Jobbade länge som lärare men tröttnade på skolan och sade upp mig från min tjänst 2005. Omskolade mig till bibliotekarie på äldre dar Har också gått en naturfotgrafutbildning som anordnas av yrkesinstitutet Axxell i Finland. Rekommenderas! Hösten 2008 var min bok "Pojoviken-en vandring i tid och rum" klar. Den är en skildring av den vik av Östersjön som jag bor intill- se mera på www.illuster.fi
Numera bor jag åter i Sverige, i Uppsala

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Vilda djur, , Husdjur / Tamdjur

Mitt bästa fotominne:
Mötet med vargen. Det stod förut under "Drömbilden", men blev förverkligat den 9 september 2007 kl. 5.30 i "ingenmansland" på gränsen mellan Finland och Ryssland nära Kuhmo. (se album "Vilda nordiska djur)

Mitt sämsta fotominne:
Det finns många. T.ex. i våras när kameran låg en bit ifrån och jag stod med kikaren och upptäckte en salskrake. (en i mitt tycke en av de vackraste fåglarna i vår fauna) När jag väl hämtat kameran hade den lyft och flugit iväg, jag fick nåt sudd bara. Jag har missat en "bambi" (hjortkalv alltså) för att jag hade fel objektiv... där låg den framför min fötter och där stod jag med min långa näsa och långa objektiv med en närgräns på 5 meter. Ridå. Har missat en grävlingmamma med två små ungar som kom i full galopp emot mig på en ängsstig i sommarskymningen. Kameran var inställd på en 2 s fördröjning av exponeringen och en alldeles för lång tid för att jag varit inne i en mörk skog...hann inte.

Min största inspiration:
Naturen, utan tvekan

Jag fikar helst:
på en klippa vid vatten

Drömbilden är:
Lodjur och salskrake (ja det måste inte vara på samma bild :)

 
Grönland
Vanligt
0 bilder
Tamdjur
Vanligt
0 bilder
Stenporr
Utställning
0 bilder
Hundar och hästar
Vanligt
2 bilder
Bilder från Pojo
Vanligt
0 bilder
Vilda nordiska djur
Vanligt
0 bilder
Blandat
Vanligt
3 bilder
Blommor
Vanligt
3 bilder
Fåglar
Vanligt
2 bilder
 
 
ANNONS