Användarnamn: Karifoto
Bor: Munka Ljungby, Skåne län
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2007-06-27
Senast inloggad:

Hej och välkommen till min sida.
Här finner du ett urval av mina bilder.

För mig är kameran väldigt viktig framför allt för att den ger mig sådan glädje. Den får mig att upptäcka saker jag annars aldrig skulle sett. Den får mig också att se bilder i bilden. Se bilder över allt faktiskt och fascineras över det lilla i det stora.

Jag är mer intresserad av att fotografera, fånga ögonblicket, känslan eller historian - än att framställa bilder. Lägger hellre ner tid innan jag tar en bild - än efteråt. Haft PS i 4 år nu men ännu inte installerat det. Vi får se om det blir av. Vill gärna ha en bredd i mitt fotograferande. Upplever att jag utvecklas mest om jag ger mig själv största möjliga frihet med kameran och inte dömer för hårt utan tillåter mig att lättsamt leka fram bilderna. För fotografering ska vara roligt inte någon tävling. Tekniken blir inte viktigare än man gör den. Intresset är viktigare.

Fotosidan har varit fantastisk att ta del av. Här finns så otroligt många skickliga fotografer och bildskapare samlade. Det är nästan så att man häpnar - varje dag.

Två fotografer jag gillar väldigt mycket är:

Fan Ho,
http://www.modernbook.com/fanho.htm
Anton Corbijn

På fotosidan lyfter jag gärna fram Mats Alfredsson som min personliga favorit.

Peter Karlsson är en annan helt otrolig fotograf. Hans grafiska bildseende är alldeles fantastiskt liksom Ari Byströms som verkar kunna trolla med bilder och har det där magiska lilla extra i ALLA sina bilder


mvh Katarina Risell

Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Gatufoto, Reportage / Situation, Svart-vitt, Porträtt, Husdjur / Tamdjur, Natur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i svartvitt. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Min första egna systemkamera. En Konica.

Mitt sämsta fotominne:
När det svaga ljuset gör att bilden aldrig blev - så som den var tänkt.

Min största inspiration:
Bilders talande språk. Djuren.

Jag fikar helst:
med kameran i närheten... kaffe med mjölk.

I kameraväskan har jag alltid:
Har aldrig kameraväskan med mig. Däremot kameran - i handen eller runt halsen. Extra batteri & nytt bildkort på kameraremmen.

Drömbilden är:
Drömbilden är givetvis på Robbie Williams i duschen. Jag tror jag skulle kunna visa upp helt nya sidor av honom för världen... ;)

Februarikväll
Februarikväll
3 kommentarer
Rovdjuret
Rovdjuret
1 kommentarer
Lathund
Lathund
4 kommentarer
 
 
Färg
Vanligt
2 bilder
Katter sepia
Utställning
0 bilder
Svartvitt
Vanligt
2 bilder
Jag blir så trött!
Utställning
0 bilder
 
 
ANNONS