Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: J Tjerneng
Ålder: 46 år
Bor: Huddinge, Stockholms län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1998
Medlem sedan: 2007-06-27
Senast inloggad:

Frilansjournalist, med fotot mer som hobby. Jag vill lära mig mer, så alla kommentarer och framför allt kritiska synpunkter uppskattas!

Min fotografiska historia började nog med min morfar som var en mycket talangfull hobbyfotograf, som till mormors förtret byggde ett eget mörkrum i tvättstugan. Min första systemkamera fick jag av honom, en härligt helmanuell Minolta från sent 60-tal... Ett lysande sätt att lära sig grunderna! Tyvärr började den kapa filmerna på mitten, så nu fungerar den bara som prydnad med affektionsvärde.

Till vardags jobbar jag på Trafikverket.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Nattbild, Macro, Reportage / Situation, Svart-vitt, Mörkrum, Vilda djur, Arkitektur, Digital efterbehandling, Porträtt

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Titikakasjön, klockan 5.30 på morgonen... Kallt men härliga färger...

Mitt sämsta fotominne:
När jag märkte att min gamla, fina, helmanuella Minolta börjat riva sönder filmerna. Inte sâ mycket för just de bilderna som blev förstörda, utan mer för att det inte var lönt att laga kameran...

Min största inspiration:
Naturen, samt en massa andra bra fotografer.

I kameraväskan har jag alltid:
Alldeles för mycket prylar, förutom just det filtret som jag just nu vill använda... :)

Drömbilden är:
... inte ännu fângad pâ film (eller i pixlar)

 
Blandat
Vanligt
1 bilder
Djur och fåglar
Vanligt
3 bilder
Makro
Vanligt
2 bilder
Arkitektur
Vanligt
3 bilder
Gammalt/analogt
Vanligt
0 bilder
Landskap och Natur
Vanligt
1 bilder
 
 
ANNONS