Annons
Användarnamn: LaMAnd
Ålder: 49 år
Bor: Grums, Värmlands län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1990
Medlem sedan: 2007-07-03
Senast inloggad:

Jag fick min första kamera av min farmor 1983, en Kodak instamatic. Men det var först när jag köpte min första systemkamera, Pentax P30t, som foto intresset tog fart.
Sedan några år tillbaka blir det huvudsakligen digitalt. Jag fotar mest landskap och macro, men försöker fota fåglar ibland också.
Ungefär samtidigt som jag köpte min första digitalkamera, Nikon Coolpix 8700, fick jag för mig att jag skulle prova mellanformat. Jag köpte en begagnad Rolleiflex. Det är inte bara en bra kamera, den är även mycket vacker. När jag senare erbjöds köpa en äldre rollei av en jobbarkompis tänkte jag "varför inte börja samla på kameror". Än så länge är inte samlingen särskilt stor, 11 stycken, och de flesta är mina gamla avlagda. Bara 3 är köpta för samlingens skull.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt sämsta fotominne:
Såg Roger Waters på Globen i april. Tänkte att det är ingen idé att ta med kameran "jag hade ju en så dålig plats". Platsen var inte så dålig som jag trodde, på sidan av och lite ovanför scenen. Kunde nog fått nån bild därifrån om kameran varit med.

I kameraväskan har jag alltid:
Väskan? Objektiven har jag i en väst, kameran hänger runt halsen (när den är med)

Drömbilden är:
Gäckande

 
Stadsmiljöer
Vanligt
3 bilder
Panorama
Vanligt
3 bilder
Lite annat
Vanligt
7 bilder
svartvit
Vanligt
2 bilder
Lite Makrobilder
Vanligt
4 bilder
Fåglar och andra djur
Vanligt
24 bilder
Landskap
Vanligt
21 bilder
 
 
ANNONS