Annons
Användarnamn: Spinner
Ålder: 57 år
Bor: Umeå, Västerbottens län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1983
Medlem sedan: 2007-07-11
Senast inloggad:

Brett fotointresse från familjefoto till tekniskt avancerat foto, t.ex. time-lapse.
Nuvarande projekt handlar om att göra 10 förstoringar av "mönster i naturen" för att få något på väggarna i vårt hus!

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Reportage / Situation, Vilda djur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Hmm, svår fråga, men det är nog när jag fotat våra tre flickor när de var nyfödda. De har var och en legat där under värmelampan och tittat på mig, och trots att de bara sett världen en halvtimme har deras ögon, mörka och djupa som brunnar, förmedlat en känsla av eoner. Inte lätt att koncentrera sig på exponeringsparametrarna just då...

Mitt sämsta fotominne:
När jag var utbytesstudent i Amsterdam 1989 och gick runt några timmar i de mest skumma kvarteren bakom järnvägsstationen, i hamnen och under broarna i red light, och med viss nervositet dokumenterade den sociala misären bland knarkare och prostituerade. Jag hade fantastiskt kvällsljus och minst 5-6 bilder var helt fenomenalt bra - tror jag.. För jag fick aldrig se dem. Filmen hade inte fäst ordentligt på mataren, så det blev inte en enda bild.

Min största inspiration:
Ansel Adams, och många fler - får fylla på med mera info när jag samlat mig lite, för det här är en svår fråga! Det är lika svårt att ranka fotografi som att ranka musik. Det beror på tillfället och varierar också mycket genom livet.

Jag fikar helst:
En dubbel espresso med mycket crema, och en bit mörk choklad.

I kameraväskan har jag alltid:
Ett par kontaktlinser i reserv, och en gömd femhundralapp!

Drömbilden är:
Förutom den perfekta landskapsbilden, så är är det förstås att få vara med om en världsunik händelse och få dokumentera den för världen.

 
HDR
Vanligt
2 bilder
Runt om i världen
Vanligt
3 bilder
Landskap
Vanligt
1 bilder
 
 
ANNONS