Annons
Användarnamn: Bappel
Bor: Södertälje, Stockholms län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2007-07-25
Senast inloggad:

Hallå där ! Kul att du tittar in på min sida.

Har efter ett längre uppehåll med det analoga fotograferandet börjat med att fota digitalt. Vilket lyft, vilken sanslöst bättre tillgänglighet genom att slippa montera upp och mixtra i mörkrummet varje gång... Och man får respons på sitt fotograferande på några minuter i stället för att vänta i dagar på att få tillbaka bilderna från framkallningen...

Min första kamera var en Kodak pocket Instamatic 200 med inställning för "sol" och "skugga". Jag har den kvar och sitter i skrivande stund och tittar på den. Den har ett litet lock för linsen och på ovansidan finns det ett fäste för en kubblixt med fyra blixtlampor. Det spikrakaste håret blev krulligt när man drog av en sån blixtkub... och riktigt konventionella blixtbilder blev det, sterila och med röda ögon, haha.
En egenskap den hade som jag uppskattade var "fixfokus", vilken gjorde att man kunde ta bilder med djup som hade "skärpa" från ett motiv på nära håll till oändligt. Skärpa å skärpa... det var ju en enkel kamera, men det var kul att experimentera.

Ta gärna en titt på mina bilder. Det är mycket macrobilder på småkryp, vilket jag även fotade på den analoga tiden, som jag tycker är mycket farsinerande. Man kan hitta rent otroliga skapelser med extrema former och färger.
Jag håller på med att försöka utveckla min kreativitet och bilduppfattning, som jag dock inte tror att jag är ensam om här på FS. Jag har väl mer eller mindre befunnit mig i "dokumentationsstadiet" och avanserat en bit med det tekniska som en bonus från macrofotograferandet.

Men nu är det ny utrustning och ny teknik att lära sig, vilket bara är roligt. Analoga utrustningen står numera på hyllan. Det är inte som att starta på ruta ett igen, men lite ringrostigt känns det. En rolig utmaning...

MVH - Bappel

Medlem i gruppernaBålgeting
Bålgeting
2 kommentarer
Blåvingad jungfruslända
Blåvingad jungfruslända
4 kommentarer
Skalbagge
Skalbagge
9 kommentarer
Spöksvärmare framför månen
Spöksvärmare framför månen
0 kommentarer
Svävande...
Svävande...
2 kommentarer
Grafisk Gräshoppa
Grafisk Gräshoppa
2 kommentarer
Blomfluga 1
Blomfluga 1
7 kommentarer
Fjäderlätt...
Fjäderlätt...
0 kommentarer
Svärmare
Svärmare
5 kommentarer
 

Mina favoritbilder från andra fotografer

 
Naturen
Vanligt
0 bilder
Macro
Vanligt
9 bilder
Ett och annat...
Vanligt
1 bilder
 
 

Elinchrom ELB 500 TTL