Annons
Användarnamn: rangutangen
Ålder: 45 år
Bor: Ronneby, Blekinge län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2007-07-26
Senast inloggad:

Jag är en hängiven amatör vars intresse återuppväcktes i och med DSLR:ernas intåg.
Jag plåtade mycket för 13-14 år sedan (med en Ricoh KR-10x, om någon är intresserad). Men jag tröttnade på den analoga världen.
Att skicka filmer på framkallning var för dyrt och jag började avsky doften av framkallningsvätska, så mörkrummet var uteslutet.
Så det blev mer eller mindre en fotopaus. Plåtade till vardags med enklare kameror, men jag lade inte ned något engagemang i det.

Men intresset var alltid någonstans i bakgrunden. Eftersom jag arbetar med layout och bilder släppte jag aldrig riktigt tänket och fotografernas leksaker på mitt jobb ökade suget allt mer.
När DSLR:erna väl blev riktigt bra – och riktigt billiga – var det dags att ta tag i fotograferandet igen. Så jag köpte en Olympus E-510 och blev fast med en gång.
Ett bra tag såg jag den kameran som något jag skulle ha fram till dess jag hade råd med en dyrare, finare kamera.
Men under åren med min Olympus, som kunde vara en utmaning att plåta med på grund av den minimala sensorstorleken, insåg jag att kameran inte spelar så stor roll. Det är personen som håller i den som har betydelse om det blir bra bilder eller inte.
Så när jag nyligen köpte nytt blev det åter igen en något enklare kamera istället för en proffsigare variant.

Jag kan inte påstå att jag är särskilt aktiv med att lägga in bilder här. Men nu när jag köpt ny utrustning har jag lovat mig själv att lägga in lite fler. Att få kritik från främlingar är otroligt nyttigt. Både för utvecklingen som fotograf och för ödmjukheten.
Så spara inte på krutet.


Ha det bra!

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Nattbild, Barn, Reportage / Situation, Vilda djur, Digital efterbehandling, Natur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
De första bilderna man tar på sina nyfödda barn är svåra att slå. Det är kanske inte så bra bilder, men det är ta mig tusan ren fotoglädje.

Mitt sämsta fotominne:
Farmors 100-årskalas. Jag plåtade glatt hela kvällen och insåg först när rullarna framkallades att jag hade tänkt helt fel när jag gjorde mina inställningar. Det var spiken i kistan som fick mig att överge analogt fotograferande.

Min största inspiration:
Fotograferna på mitt jobb i allmänhet, Patric Söderström i synnerhet. Utöver det beundrar jag Tim Flach väldigt mycket. Jag försöker övertala frugan att låta mig plåta en elefant i vårt förråd.

Jag fikar helst:
Lite för ofta.

I kameraväskan har jag alltid:
Färgprov från Colorama som fungerar som improviserade gråkort. Putsduk och fällkniv. Dessutom har jag, tro det eller ej, en kamera.

 
Resa
Vanligt
6 bilder
Gamla bilder
Vanligt
0 bilder
Människor
Vanligt
0 bilder
Natur
Vanligt
4 bilder
Barn
Vanligt
0 bilder
Blandat
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS