Annons
Användarnamn: Vingklipt ängel
Bor: Säffle, Värmlands län
Kategori: Frilansfotograf
Medlem sedan: 2007-08-25
Senast inloggad:

Hej !
Och välkommen till min hemsida. Det är kul att du tittar in här. Jag är en 41 årig Värmlänning med glimten i ögat och ett stort intresse för foto och naturen. Nästan alla bilder här på fotosidan är tagna på Värmlandsnäs och runt Kålsäter i Värmlandsnysäter. Den mesta delen av mitt fotande går åt för djurbilder och landskapbilder. Men jag fotar även annat.
Jag började min bana som 13 åring då jag fick min första systemkamera. Det var en Chinon Ca 4. Då blev det mest landskapsbilder för jag hade bara en normal. Senare blev det också macro när jag lärde mig att jag kunde ”vända” normalen. Den första riktiga utrustningen var en canon F 1 old med bl.a. canons 400 4:5.
Jag var fast besluten att bli naturfotograf och hade Astrid bergman succdorf, Bertil Petterson, Jan Lindblad mf. som favoriter. Jag tyckte speciellt bra om Astrids bok ”Till en jaktkamrat. Jag kommer ihåg hur hon skrev att hon tjuvlånande sin pappas hagelbössa och sköt ekorrar redan när hon var 13 år. Kort sagt skulle jag inte vara sämre så jag gjorde samma sak, men jag var 16. På hyllor och i lådor samlades bilder på skjutna gräsänder och rävar och oändliga bilder på solnedgångar. Men så kom andra intressen i mellan. Jag blev frälst och läste teologi i fem år. Men valde att avsluta min utbildning på journalisthögskolan. En del foto blev det ju ändå.
Tyvärr blev jag nog inte en av de stora, men jag tycker fortfarande om foto och naturen. Pga. hälskoskäl bor jag idag på nytt i värmland och har varvat ner en del. Men jag hoppas det skall bli mer bilder och en meningsfylld framtid genom dem. Titta gärna runt i min album och tyck till om du tror du kan utveckla mitt fotande.
Varma hälsningar
Henrik

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Reportage / Situation, Vilda djur, Utrustning, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt sämsta fotominne:
När jag fick med min bild Råget i kornåker i galleri FS.

Min största inspiration:
Mina vänner på FS

Jag fikar helst:
Kaffe med en bulle är inte dumt när man är trött och frusen i skogen.

I kameraväskan har jag alltid:
Canon antingen 30D eller 1D mkII och så en vidvinkel och en macrotele och en 300 på 2:8.

 
Djur
Vanligt
6 bilder
Vinter och fåglar...
Vanligt
0 bilder
Ormvråk
Utställning
0 bilder
Landskap
Vanligt
0 bilder
Ekorrar
Vanligt
0 bilder
Rådjur på Värmlandsnäs.
Vanligt
0 bilder
Svartvita bilder
Vanligt
0 bilder
Insekter
Vanligt
1 bilder
Porträtt
Vanligt
2 bilder
Bilder från naturstigen
Vanligt
1 bilder
 
 
ANNONS