Användarnamn: okashii
Ålder: 33 år
Bor: Norrköping, Östergötlands län
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2002-09-18
Senast inloggad:

Hej!

Alla bilder som ligger uppe här är tagna med min analoga kamera för många år sedan. Idag skulle jag ha redigerat varenda en, eller gjort annorlunda från början. Jag tog dem på högstadiet och gymnasiet och har inte hjärta att ta bort dem då jag kommer ihåg exakt när jag tog dem och varför.

Märkligt nog är jag just nu mer kär i min digitalkompaktkamera än min digitala systemkamera. Det blev liksom aldrig samma kontakt och känsla med den digitala systemkameran som med den analoga. Därför funderar jag på att börja fota analogt igen. Jag har också blivit väldigt fäst vid min fuji instax och diana F+ jag gillar "begränsade" kameror där kreativiteten sker framför kameran och inte i redigeringen efteråt. Dock är jag inte den som ser ner på manipulerade bilder och jobbar själv mycket i photoshop.

Läser just nu konstvetenskap 2 vid Linköpings universitet och för tillfället diskuterar vi autenticitet i fotografiet, En intressant och oändlig diskussion.

En del bilder läggs upp på min blogg http://okashii.blogg.se
Mina Diana F foton och fuji instax mini laddar jag upp här: http://okashii.posterous.com/

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Gatufoto, Macro, Svart-vitt, Mörkrum, Arkitektur, Digital efterbehandling, Produkter, Porträtt, Husdjur / Tamdjur, Natur, Toycamera, Fine Art Nude, Växter, insekter, naturdetalj, Resefoto

Jag fotograferar helst med analogkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker forum är roligast.

Mitt sämsta fotominne:
När jag ivirig och full av förväntan lämnade in min första rulle tagen med en ny Diana F+ och labbet förstörde hela rullen och krävde 60 kronor för det. Besviken.

Min största inspiration:
Vara kreativ i stunden och låta slumpen avgöra resultatet ibland. Väldigt spännande

Jag fikar helst:
Fikar? Chokladtårta på Mimmis visthus i Norrköping. To die for!

I kameraväskan har jag alltid:
Extra film.

get you
get you
0 kommentarer
Vägen Dit
Vägen Dit
4 kommentarer
stamm
stamm
2 kommentarer
taggtråd
taggtråd
1 kommentarer
istappar
istappar
0 kommentarer
scull
scull
0 kommentarer
 
_.:life:._
Vanligt
1 bilder
SvartVita Foton
Vanligt
7 bilder