Annons
Användarnamn: Kanngard
Ålder: 44 år
Bor: Stockholm, Stockholms län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1985
Medlem sedan: 2002-09-18
Senast inloggad: 2019-03-04 13:42

Intresserad av fotografering sedan länge men först på senare år blivit intresserad "på riktigt" och börjat försökt mig förstå mig på fotografering och inte bara peka kameran och klicka.

Jag är framförallt intresserad av konsertfoto, men tyvärr har det inte varit så lätt att få in kamera på konserter jag velat plåta tidigare. Hur skall man kunna lära sig bli bra på att fota konserter om man måste vara duktig för att få fota, hmm den ekvationen går inte riktigt ihop. På senare år när de digtala kompaktkamerorna har blivit bättre så har jag även lyckats plåta på lite fler konserter.


Mina kameror genom åren:
* Min första kamera tror jag var en "Mini-Magic 110" kompakt kamera med 110-kasettfilm
* Därefter så har jag för mig att jag fick en 35mm kompakt någon gång i mitten/slutet på 80-talet, kommer dock ej ihåg tillverkare/modell.
* Under mitten på 90-talet så provade jag på digitalfoto med hjälp av Casios första digitala kameror (QV-10 & QV-300), detta då jag kunde låna dessa via jobbet som sålde dessa.
* Våren 1998 så köpte jag min första systemkamera, en Minolta Vectis S1 (APS) samt att jag använde tre olika objektiv: 28-56 + 22-80 + 56-170
* Hösten 2002 Uppgraderade jag mig till en "riktig" systemkamera, en Canon EOS 33 samt att jag under tiden som jag använde den även hade tre objektiv: 28-135IS + 50 + 20
* Under 2003 så provade jag på lite polaroidfoto med en enkel polaroidkamera.
* Våren 2004 så införskaffade jag min första digitalkamera, en Canon powershot A80 som jag tycker utvecklade mitt fotograferande mycket, då den var lätt att ta med sig samt att den var tillräckligt avancerad för att ta riktigt bra bilder i olika situationer.
* Sommaren 2006 så uppgraderade jag A80:an mot en Canon Powershot A620, detta då den hade något större zoomomfång, större display samt högre upplösning.
* Våren 2008 så köpte jag även en Canon Digital Ixus 80 IS, detta då jag behövde en mindre kamera som lätt får plats i fickan, denna har jag även tagit en del hyfsade konsertbilder, då den har en del bra halvmanuella inställningar, väldigt prisvärd kamera!
* Hösten 2008 så lanserades Canon PowerShot SX 1 IS och jag tyckte specifikationen för den kameran var väldigt lockande, så jag köpte den, dock så har jag använt den väldigt måttlig då den dels är något klumpig att ta med sig, samt att bilderna blir ganska brusiga redan vid låga ISO-tal (200 och högre).
* Under våren 2010 så uppgraderade jag IXUSen till en Canon Powershot S90 för att kunna komma åt lite mer manuella inställningar, samt bättre prestanda i övrigt (större sensor, ljusstarkare objektiv etc). Jag skulle nog föredra en kamera i G-glassen, men storleken gjorde att jag valde en S90 istället.
* Sommaren 2012 så vägrar min S90 ta emot minneskort, så jag uppgraderar till en Canon Powershot S100, som jag hitintills är toknöjd med!
*Sommaren 2014 var det äntligen dags att uppgradera till en digital systemkamera, valet föll på Panasonic Lumix DMC-GM1 med tillhörande objektiv, detta då storleken är viktig för mig, kameran ska lätt kunna tas med, annars kommer den endast ligga hemma och ej användas. Jag får återkomma med bilder :)
*Sommaren 2016 så gick jag tillbaka till kompaktkamera igen, en Canon PowerShot G7 X Mark II, då Panasonicen trots sin lilla storlek oftast hamnade hemma, samt att jag aldrig kom riktigt överens med handhavandet, för att inte glömma att displayen gick sönder vid en klantig manöver...

Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Nattbild, Barn, Arkitektur, Utrustning, Natur, Växter, insekter, naturdetalj, Konsertfoto, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Att fotografera min son när han föddes hösten 2008!

Mitt sämsta fotominne:
Att jag under Jean Michel Jarres konsert vid pyramiderna under milenieskiftet använde blixt med min APS-systemkamera, framförallt då det var ganska dimmigt.... Bilderna lär ha blivit "lite" bätre om jag då visste att jag skulle undvika blixt vid konsertfotografering...

Min största inspiration:
Anton Corbijn

Jag fikar helst:
Latte med en chokladbiskvie.

I kameraväskan har jag alltid:
Min Canon Powershot S100 och min iPhone!

Drömbilden är:
En konsert med mycket ljuseffekter och fyverkerier med bra närvarokänsla i bilden!Du behöver Macromedia Flash 8 och ha Javascript påslaget för att kunna se bildspel.

Ladda ner Flash
 
Diverse konsertbilder
Vanligt
9 bilder
Blandade bilder
Vanligt
9 bilder
Jean Michel Jarre
Vanligt
13 bilder
Rammstein
Vanligt
10 bilder
U2
Vanligt
7 bilder
Mobilbilder
Vanligt
6 bilder
Analogt
Vanligt
4 bilder