Annons
Användarnamn: Dersan P
Ålder: 50 år
Bor: Mölnlycke, Västra Götalands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1997
Medlem sedan: 2007-11-03
Senast inloggad: 2024-04-25 18:39

Hej,

Jag är en glad amatör beträffande fotografering, som började fota när jag som ung student gav mig ut i världen som Backpacker. Därefter har jag hållt kvar i intresset - med varierande intensitet genom åren. Fram till 2001 fotade jag mest analogt, med en riktigt bra systemkamera. Köpte därefter min första digitala kamera (Minolta Dimage 7i) Denna kameran som man kanske kan säga en kompromiss mellan system och kompaktkamera tog väldigt fina bilder, men den elektroniska sökaren gav inte fotografen samma möjlighet överblicka bilden innan bilden togs. Detta gjorde att mitt bildskapande blev något lidande. Men - nu har jag uppgraderat mig till en Nikon D80, och intresset har tagit fart igen. Jag ser mig fortfarande som "lärling" (är man väl hela livet förstås...) och uppskattar stort möjligheterna att lära och utvecklas via denna hemsida .

Beträffande mina motiv, ägnar jag mig gärna åt att fotografera stilleben i naturen, eller porträttfotografi men även landskapsmotiv som fångar en känsla. Det jag kämpar mest med, är att finna rätt perspektiv i mina bilder - både i avseende av ljus och val av placering/vinkel.

Jag vill passa på att tacka för alla kommentarer jag fått beträffande mina bilder. Det är väldigt roligt, och lärorikt att läsa vad ni andra tycker - tack!

Mvh/

Anders

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Barn, Vilda djur, Porträtt, Natur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När jag lyckades fota en Dingo på nära håll i Australien

Mitt sämsta fotominne:
När jag tappade min nyinköpta systemkamera i lummelundagrottorna...

Min största inspiration:
Barn, natur och människor i allmänhet

Jag fikar helst:
En kaffemugg vid skrivbordet

I kameraväskan har jag alltid:
Fast 50mm, och en juste digitalkamera

Drömbilden är:
Ett porträtt där man lyckats fånga den där speciella blicken som bäst kan beskriva en viss person, eller kanske en häftig naturbild som fångar en känsla som sitter som "ett slag i magen"


Nybakad | 6 kommentarer | Inlagd: 2007-11-16 |


Fötter | 3 kommentarer | Inlagd: 2007-11-14 |


Fjäderbåt | 5 kommentarer | Inlagd: 2008-02-09 |

Mina favoritbilder från andra fotografer

 
Vårbilder
Vanligt
8 bilder
Husdjur
Vanligt
9 bilder
Fjällbilder
Vanligt
6 bilder
Maritima miljöer
Vanligt
22 bilder
Höst
Vanligt
7 bilder
Naturbilder
Vanligt
28 bilder
Porträtt och stilleben
Vanligt
20 bilder
 
 
ANNONS