Annons
Användarnamn: Enrake
Ålder: 83 år
Bor: Olofstorp, Västra Götalands län (visa på kartan)
Kategori: Yrkesfotograf
Började fotografera: 1960
Medlem sedan: 2007-11-18
Senast inloggad: 2024-02-18 13:16

Numera pensionerad fotograf som som hobby helt gått över till digitalt foto.Använder olika kameror för deras respektive styrkor. Använder mest RAW.
Varit egenföretagare och även arbetat på en stor biltillverkare i Göteborg som fotograf.
Några gånger arbetat som pressfotograf
sommartid på en kvällstidning.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Nattbild, Macro, Reportage / Situation, Studio, Svart-vitt, Arkitektur, Digital efterbehandling, Produkter, Porträtt, Utrustning, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Så många. Så många.

Mitt sämsta fotominne:
Domkyrkan i Göteborg. Länge sedan. Första gången med en Hasselbladare. Högmässa. Från läktaren där bak. Precis när prästen tystnar för ett ögonblick. "Flapp flapp app app. Ekot rullar i hela kyrkan. ALLA vänder sig om och tittar.

Min största inspiration:
En fantastisk fotograf som jag träffade på Göteborgstidningen när jag var sommarvikarie där.Hans bild av splittringen på Sahlgrenska sjukhuset är den bästa jag sett.Två vattenpölar som speglar varsin del av byggnaden.

Jag fikar helst:
Ofta

I kameraväskan har jag alltid:
Sony DSC-R1. Nikon 200/300/700

Drömbilden är:
Den jag ska ta i morgon.

 
Människor jag mött.
Vanligt
8 bilder
 
 
ANNONS