Annons
Användarnamn: oakmeal
Ålder: 41 år
Bor: Göteborg, Västra Götalands län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2007-12-06
Senast inloggad:

Har fotat i 5 år ungefär. Egentligen längre än så. Men skaffade en systemkamera 2006 och man kan väl säga att det var då intresset tog fart på allvar.

Började som många andra att använda kameran utan att förstå hur den fungerade. Vilket var väldigt frustrerande, för jag hade många ideér som jag liksom inte fick till. Men efter mycket om och men så började det lossna. Jag gick även en fotoutbildning, vilket var kul. Dels för att man fick fota på heltid och jag tror heller inte att mitt intresse skulle vara så stort om jag inte gått den.

Nu för tiden har jag märkt att mitt fotande går i perioder. I vissa, när jag känner mig inspirerad så kan det bli väldigt intensivt. Samtidigt kan det gå en månad utan att jag tar ett enda kort.

Jag har märkt att jag ogillar stökiga bilder. Vill gärna se ett mönster i bilden, raka linjer och någon typ av struktur. Även om jag ibland kan se en, samtidigt som någon annan inte alls gör det. Vilket ibland kan ge upphov till intressanta diskussioner. Fotar både i färg och sv/v. I färg väldigt ofta med lite lägre kontrast och i sv/v med hög. Tycker om att ha tid på mig. Så action foto är vanligtvis inte min grej. Men tar gärna på människor. Gatufoto tycker jag är kul. Men lite frustrerande för det hamnar väldigt ofta någon papperskorg eller lyktstolpe i vägen som jag inte tål. En stor del av tiden lägger jag även framför datorn i Photoshop. Det är nästan lika givande som själva fotograferandet tycker jag. Att komma hem efter en heldag med ett fullt minneskort, föra över det till datorn och sen gå igenom allt bild för bild. Ofta sprudlar ideérna. Den ska jag beskära så, den skulle nog passa i sv/v osv.

Det var lite om mitt fotande. Hoppas ni gillar mina bilder. Men har ni några funderingar eller synpunkter så tveka inte att ge mig kritik.

Vi ses!

Ps. Utöver fotandet så spelar jag även musik. Vill ni höra hur det låter, så kan ni lyssna på det här:

www.myspace.com/andreashallenberg


/Andreas

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Gatufoto, Barn, Reportage / Situation, Svart-vitt, Arkitektur, Natur, Växter, insekter, naturdetalj, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Inte något speciellt. Men överhuvudtaget när man har en dag då man är som mest inspirerad. Det kan vara vilket tillfälle som helst, det kan vara var som helst och det kan då bli hur bra som helst.

Mitt sämsta fotominne:
Hmm, det är många, så lite svårt att bara nämna ett. Men generellt, så brukar det vara när man te.x. har planerat för en sju helvetes fotoexkursion och inspirationen av någon anledning helt är som bortblåst. Ofta sådana tillfällen som för in mig i en period av väldigt lite, eller inget fotande.

Min största inspiration:
Livet, naturen, universum.

Jag fikar helst:
I stan, på ett litet pittoreskt fik i ett konstkvarter någonstans, en kopp svart kaffe i handen och intressanta människor strövandes omkring mig. På landet, vid en sjö med gammelskog omkring mig. Medtagen kaffetermos. Tystnaden, naturens viskningar. Tid för reflektion.

I kameraväskan har jag alltid:
Canon 400d, 50mm f/1.4, 18-55mm f/3.5-5.6, stativ

Drömbilden är:
Om det finns någon sådan, så hoppas jag att jag inte tar den på mycket, mycket länge.

 
Natur
Vanligt
3 bilder
Svartvitt
Vanligt
5 bilder
 
 
ANNONS