Annons
Användarnamn: Zaphi
Ålder: 46 år
Bor: Mölnlycke, Västra Götalands län (visa på kartan)
Kategori: Yrkesfotograf
Började fotografera: 1997
Medlem sedan: 2001-07-06
Senast inloggad: 2023-12-02 20:46

Jag började fotografera i slutet på 90-talet och är semi-professionell fotograf, författare och utbildare sedan 2002.

Förutom att arbeta med uppdragsfotografering brinner jag för att lära ut foto och har hållit egna fotokurser i över 15 år. Jag är även kursledare och kursutvecklare för Canon. På mina kurser är det viktigt att deltagarna inte enbart lär sig mer om fotografi, utan även får en fantastisk upplevelse och inspireras till att fortsätta sin fotografiska utveckling. Jag är även författare till fotoböckerna Fotoskolan 1 och Fotoskolan 2 som används som kurslitteratur i flera fotoutbildningar.

Som ung spenderade jag somrarna bland klippor och hav i Bohuslän. Därför känner jag en speciell relation till just dessa landskap. Jag har alltid varit intresserad av kusten, havet och marina djur och har därför även studerat marinbiologi, ekologi och evolutionsteori på universitet vid sidan av mina ekonomistudier. Min passion för djur, natur och naturfoto går inte att ta miste på!

Fokusområden inom naturfotografi är landskap och fåglar. Landskapen växlar mellan dramatik och fridfullhet men samspelar ofta med vatten på ett eller annat sätt. Bilderna är i regel fotograferade med en dominerande förgrund för att skapa djup samtidigt som kompositionsregler aldrig står i vägen för mina kreativa beslut. Med mina fågelbilder försöker jag fånga en känsla snarare än att dokumentera. Själva arten har alltid varit av mindre betydelse. Jag tycker att en naturbild gärna får vara abstrakt, mystisk eller realistisk, men bör alltid vara förankrad i verkligheten. Att sprida förståelse och inspiration genom att visa upp naturens spektakulära mångfald har alltid varit ett av huvudmålen med mina bilder.

Jag fotograferar även bröllop samt studioporträtt i egen studio.

Jag är en flitig föredragshållare och är publicerad i bland annat Camera Natura, Fotosidan Magasin, Digital Photographer (UK) och på Canons hemsida.

Jag är medlem i Naturfotograferna och PhotoNatura.

Besök gärna www.viktorsundberg.se för att läsa om mina fotokurser och se fler av mina bilder.

Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Bröllop, Studio, Vilda djur, Natur

I kameraväskan har jag alltid:
Kaffe.


Kungsfiskare i snöfall | 4 kommentarer | Inlagd: 2016-08-17 |


Nötväcka | 1 kommentarer | Inlagd: 2016-07-14 |


Parande aftonfalkar | 2 kommentarer | Inlagd: 2016-06-20 |

 
Kustlandskap
Vanligt
19 bilder
Natur och Landskap
Vanligt
21 bilder
Fåglar och andra Djur
Vanligt
46 bilder
Bröllop
Vanligt
18 bilder
Modell och Porträtt
Vanligt
27 bilder
Blandat
Vanligt
6 bilder
 
 
ANNONS