Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: martin2000
Bor: Linköping
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2007-12-30
Senast inloggad:

Teknikentusiast som så sakteliga börjat inse att man även (!) kan använda kameror till att fotografera och skapa konst, inte bara "dokumentation". Har haft några kompaktkameror (Canon A40, A70, A75, A610) som jag valde pga manuella möjligheter. Bytte till en D40 och insåg genast systemkamerans fördelar. Detta "tvingade" mig att byta till en D90 av flera rationella skäl. Drömmer om ett 70-200 2,8 för att ta de där perfekta ögonblicksbilderna (skärpa, kort skärpedjup, snabb AF) utomhus.

Gillar om jag lyckas fånga en bra ögonblicks/stämningsbild på barn eller vuxna, helst lite oväntat och samtidigt som bilden tekniskt blivit bra. Att inse att det finns andra ljusmöjligheter än att slänga den inbyggda blixten i ansiktet var en riktig aha-upplevelse.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Nattbild, Barn, Studio, Sport / Motorsport, Produkter, Porträtt, Utrustning

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker forum är roligast.

Min största inspiration:
Alla andra med samma intresse som jag.

Jag fikar helst:
Inte. Eller så blir det en fralla eller baguette.

I kameraväskan har jag alltid:
Extra batterier till blixten.

ANNONS