Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: Simon_I
Bor: Göteborg
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2008-01-05
Senast inloggad:

Att fota är en bra avkoppling! Som barn gillade jag att fota och fick min första egna kompaktkamera på min sjuårsdag. Den hade givetvis inga inställningsmöjligheter utan var en fixfokuskamera med en avtryckare i stort set. Som vuxen har jag återupptäckt hur kul det är att fota och komponera bilder. Tyvärr upptäcker man ju ofta först i RAW-koverteraren att man skulle ha stått en meter åt sidan eller riktat kameran lite annorlunda men träning ger färdighet.

Genom åren har jag haft ett par analoga och digitala P&S-kameror och även en analog EOS 50 systemkamera (som mest användes som P&S då man var för rädd för att misslyckas med bilderna). Det är först efter att jag köpte min första digitala systemkamera som jag har vågat upptäcka på allvar hur roligt och givande fotograferandet är.

Vem är jag?


Mina intressen:
Gatufoto, Nattbild, Mörkrum, Produkter, Utrustning

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker forum är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När jag fick min första egna kamera på 7-årsdagen, den hade en grön slutarknapp

Mitt sämsta fotominne:
Jag var ute på stan och hittade ett störtskönt motiv; nedkörningsrampen till ett bilgarage samt en biluthyrningsfirma inrymt så det nästan bildade en grotta. Jag fokuserade mätsökaren och inväntade en liten krum farbror som kom gående för att få med honom i bilden. I precis rätt ögonblick tryckte jag av för att sedan upptäcka att linsskyddet var på.

Jag fikar helst:
Svart kaffe i mängder.

I kameraväskan har jag alltid:
extra batteri och minneskort eller film.

Drömbilden är:
vet ej

 
Mina bilder
Vanligt
7 bilder
porträtt
Vanligt
0 bilder
photographic gear
Vanligt
1 bilder
Göteborgsbilder
Vanligt
2 bilder
 
 
ANNONS