Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: molusk
Ålder: 80 år
Bor: Hökerum, Västra Götalands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1959
Medlem sedan: 2008-02-07
Senast inloggad: 2024-04-24 14:37

Jag började fotografera dia 1959 med en Yashica kamera, som är en småbildskamera med fast optik. Dessförinnan hade jag en 6x6-kamera som jag fotograferade i svartvit med. Sedan kontaktkopierade jag fram bilder i det fönsterlösa badrummet. Senare fick jag på en ungdomsgård tillgång till en förstoringsapparat så bilderna kunde justeras i framkallningsögonblicket. Småbildsfilmerna i svartvitt framkallade jag själv i dosa men detta då är vi framme år 1959. Under årens lopp har jag dokumenterat familjeliv och olika aktiviteter.
I slutet på 80-talet deltog jag tillsammans med familjen i ett antal fotokurser som anordnades av tidningen Foto och dessa förde oss till Kall, Ottfjället och Kebnekaise. Där fanns lärare som Björn-Öjvind Svan, Bo Christiansson och Tore Hagman. Kurserna behandlade analog fotografering och filmerna flögs till Stockholm för framkallning varje dag och på kvällarna satt vi och bedömde varandras bilder från gårdagen.
Jag gjorde även en test åt tidningen Foto gällande övertoningsprojektorer.
Ett intressant projekt har varit att gå igenom en speciell landbygdsfotografs glasolåtar (Erik Hultin, 16 000 bilder), plocka ut de vi kunde identifiera personer på och sedan skanna dessa (3 500).
På 2000-talet har jag börjat med digital fotografering och då kompakter. De numera oanvända Canonobjektiven fick mig nu att skaffa en EOS 450D och det har satt fart på fotointresset igen.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Action / Äventyr, Undervattensfotografi, Resefoto

I kameraväskan har jag alltid:
I fortsättningen ska jag försöka att alltid ha med den nya Ixus 980

 
Filmer
Video
1 bilder
Diverse
Vanligt
7 bilder
 
 
ANNONS