Annons
Användarnamn: KarW
Ålder: 54 år
Bor: Helsingborg, Skåne län
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 2007
Medlem sedan: 2008-02-08
Senast inloggad: (visas ej)

Jag är fotograf, skribent och kreatör. För 11 år sedan började jag fotografera och det är idag det allra roligaste i mitt liv och det jag lägger mest tid på.

Ännu så länge har jag det som hobby och en del på frilansbasis. Jag har haft några utställningar här i Helsingborg och medverkat med mina bilder i några föreningars broschyrer och hemsidor. Jag säljer en del av mina bilder som tavlor och har planer för andra produktioner framöver.

Mitt speciella signum är foton med text på, ofta tagna med makroobjektiv. Texten beskriver det som jag tänker, känner och upplever när jag ser bilden eller associationer och metaforiska uttryck för något inom mig. Det springer fram utifrån mig själv och mitt liv och de upplevelser jag gjort, både svåra och härliga, och som ett ord av hopp, längtan och tröst. Ibland är det en kortare text, ibland endast ett ord eller ett namn.

Jag kan gå långa tider och ha en text eller en bild inom mig och så plötsligt är den där "in live" och bild + ord kopplas ihop likt tågvagnar eller som plus- och minuspoler på magneter som dras till varandra. Därför är det också spännande att skapa för ingenting är givet, bilden med sitt uttryck kommer fram allt eftersom....

DE OLIKA VATTENMÄRKENA PÅ EN DEL AV BILDER finns där endast PGA RISKEN FÖR FOTOSTÖLD. Jag hoppas du kan bortse från det när du tittar på och bedömer bilden.

Jag är inte så väldigt aktiv på denna sidan längre, men jag har inte lämnat den helt och hållet. Ibland får man bara sålla lite vad man för tillfället skall prioritera. Naturligtvis har mitt sjukdomstillstånd fått styra en hel del hur mitt engagemang orkat vara på olika saker. Det är hela tiden frågan om att ha en sund och harmonisk balans mellan ork, idéer/uppdrag och tid, så att vardagen fungerar.

Vill Du se mina senaste/aktuella foton, så är du välkommen in på min blogg. Direktlänk finns LÄNGRE NER PÅ DENNA SIDAN. En del utav fotona visas också på Facebook eller via direktlänk från min blogg.
På bloggen uppdateras mina bilder kontinuerligt via de inlägg jag gör.VÄLKOMMEN IN DÄR och kika vidare! /Karin
*****************************************************************
Jag har gått ner till att vara bronsmedlem numera, och jag har då sållat bland mina bilder. Därför är inte allas kommentarer med här längre. VARMT TACK till alla som gett mig så fin feedback på mina bilder.Jag har uppskattat varenda liten kommentar och ni har hjälpt mig fram till där jag är idag.
**************************************************************************

OBS! Var vänlig och respektera att bilderna är mina. Bildstöld polisanmäls och hanteras som sådan och utifrån lagen om Upphovsrätt. Det är copyright på alla mina bilder.Bloggadress:Http://livsluft2.blogspot.se
För direktlänk titta längre ner på sidan under rubriken "hemsida".

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Gatufoto, Macro, Mode, Vilda djur, Arkitektur, Digital efterbehandling, Husdjur / Tamdjur, Natur, Växter, insekter, naturdetalj, Konsertfoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med macro, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När jag stötte på en liten nyfiken och orädd ekorrunge ute på en promenadslinga och kunde få ett helt gäng med fina närbilder på den.

Mitt sämsta fotominne:
Dem väljer jag att glömma fortast möjligt när de inträffat och jag lär mig av alla olika misstag!

Min största inspiration:
Naturen med sina olika uttryck och innehåll, andra fotografer/konstnärers bilder och fotoreportage. I samtal med andra kreativa människor så dyker ofta nya idéer upp, som vi inte ens pratat om.

Jag fikar helst:
ALLT, ALLTID och VAR SOM HELST! Ju kladdigare bakverk desto bättre. Exklusiva chokladbakelser är en favorit, men jag njuter av allt som bjuds i fikaväg.

I kameraväskan har jag alltid:
Ska jag vara borta en helg så har jag med mig det mesta som behövs för olika fotosituationer såsom mitt enbensstativ, regnskydd laddare etc. Jag har en ny kamera sedan nästan 1,5 år; Canon EOS 5D Mark IV. Därför är numera min Olympuskamera historia. Olympus har slutat producera spegelkameror i 4/3-format och kunde därför inte forts utvecklas med den kameran. Det krävdes att jag bytte system om jag inte ville gå över till spegellöst. Jag har därför endast 2 objektiv ännu. En normal/vidvinkelzoom PRO samt makroobjektiv PRO. Dessa två bär jag med mig i en midjeväska.

Drömbilden är:
Det finns massor av drömbilder som väntar på att förverkligas. Ju mer jag utvecklas som fotograf desto fler drömbilder tar jag. En drömbild är inget ouppnåeligt utan lagom anpassat till där jag är men med en liten utmaning som följer med. Sedan går jag vidare mot nästa dröm. Den ena drömmen avlöser alltså den andra. Den dagen jag inte har mer drivkraft att utvecklas kommer också drömmarna att dö. Måtte det aldrig ske!

 
Frukt och annat ätbart
Vanligt
1 bilder
Vinter
Vanligt
3 bilder
Fält och ängar
Vanligt
5 bilder
Fototavlor
Vanligt
32 bilder
Skog och sjö
Vanligt
10 bilder
Hav och strand
Vanligt
14 bilder
Blommor Macro
Vanligt
29 bilder
Vilda djur
Vanligt
3 bilder
Husdjur
Vanligt
4 bilder
Insekter
Vanligt
8 bilder
Fåglar
Vanligt
7 bilder
Droppar
Vanligt
7 bilder