Användarnamn: forstheim
Ålder: 47 år
Bor: Hasslö, Blekinge län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2001
Medlem sedan: 2002-10-21
Senast inloggad: (visas ej)

Mitt fotograferingsintresse startade år 2001 och har sedan dess mestadels handlat om natur-/landskapsfotografering. På senare tid har dock intresset för arkitekturfotograferande tagit fart och just nu är det det som gäller till hundra procent.

Mitt skapandeintresse har genom åren gått väldigt mycket upp och ner, så för att råda bot på det försöker jag numera skapa fotoprojekt för mig själv att arbeta med. Med tydliga mål är det helt enkelt lättare att motivera sig själv till regelbundet fotograferande. Så är det i alla fall för mig.

Mina fyra pågående projekt är samtliga inriktade mot arkitektur och projektet som helhet kallar jag "ARCH25".


DELPROJEKT 1: "Doors and windows in 25 swedish cities"

Detta projekt går ut på att jag ska dokumentera dörrar, portar och fönster i 25 olika svenska tätorter. Det ska vara högst EN bild från varje tätort och samtliga 25 svenska landskap ska finnas representerade när detta delprojekt väl är avslutat.


DELPROJEKT TVÅ: "Buildings in 25 European cities"

I det här projektet är tanken att jag ska skapa EN presentabel arkitekturbild från var och en av 25 olika städer runt om i Europa. Så många länder som möjligt bör finnas representerade, men hur många eller vilka länder som ska ingå har jag inte preciserat. Däremot har jag preciserat att arkitekturbilden ska visa en byggnad i sin helhet med omgivande miljö eller åtminstone en betydande del av en byggnad där miljön inte behöver vara en del av bilden.


DELPROJEKT TRE: "25 intimate moments"

För det här projektet är tanken att 25 stycken intima arkitekturbilder ska skapas. Med "intima" menas att en liten del av en byggnad har fotograferats där linjer, mönster, textur etc utgör det centrala i bilden.


DELPROJEKT FYRA: "B&W in 25 different ways"

Målet med detta delprojekt är att skapa 25 stycken svartvita arkitekturbilder. Motiven kan vara hela byggnader, delar av byggnader, intim arkitektur eller mindre enskilda detaljer. Man skulle kunna säga att delprojekt fyra innehåller motiv från alla dem andra tre delprojekten, men presenteras i svartvitt. Oftast då fotograferat digitalt i färg och sedan i efterhand konverterat till svartvitt i mitt bildbehandlingsprogram.

Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Reportage / Situation, Vilda djur, Arkitektur, Digital efterbehandling, Utrustning, Natur, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker forum är roligast.

 
Byggnader
Vanligt
3 bilder
Dörrar, portar och fönster
Vanligt
12 bilder
Svartvitt
Vanligt
2 bilder
Intim arkitektur
Vanligt
4 bilder
 
 
ANNONS