Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: forstheim
Ålder: 49 år
Bor: Hasslö, Blekinge län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2001
Medlem sedan: 2002-10-21
Senast inloggad: (visas ej)

Mitt fotograferingsintresse startade år 2001 och har sedan dess mestadels handlat om natur-/landskapsfotografering. På senare tid har dock intresset för arkitekturfotograferande tagit fart och just nu är det det som gäller till hundra procent.

Skapandeintresset har genom åren gått väldigt mycket upp och ner, så för att råda bot på det försöker jag numera skapa fotoprojekt för mig själv att arbeta med. Med tydliga mål är det helt enkelt lättare att motivera sig själv till regelbundet fotograferande. Så är det i alla fall för mig.

Mina tre pågående delprojekt är samtliga inriktade mot någon form av arkitektur och projektet som helhet kallar jag för "ARK81". ARK som står för "Arkitektur" och "81" som är det totala antalet bilder projektet kommer innehålla då det är genomfört.


DELPROJEKT 1: "Dörrar och portar från norr till söder"

Detta delprojekt går ut på att jag ska dokumentera dörrar och portar i 25 olika svenska tätorter. Det ska vara högst EN bild från varje landskaps huvudtätort och samtliga 25 svenska landskap ska finnas representerade.


DELPROJEKT TVÅ: "Byggnader i våra svenska landskap"

I det här delprojektet är tanken att jag ska skapa EN presentabel bild på en byggnad från vart och ett av våra svenska landskap, d.v.s. 25 st. Bilderna ska visa byggnaderna i sin helhet.


DELPROJEKT TRE: "Linjer, mönster och textur"

För det här delprojektet är tanken att 25 stycken intima arkitekturbilder ska skapas. Med "intima" menas att en liten del av en byggnad har fotograferats av där linjer, mönster, textur etc utgör det centrala i bilden. Samtliga av Sveriges 25 landskap ska finnas representerade bland bilderna för att delprojektet ska betraktas som avslutat.


BONUS:

Eftersom både Göteborg och Stockholm breder ut sig över vardera två landskap där det finns andra huvudtätorter (Borås och Uddevalla samt Södertälje och Uppsala) så är min tanke att det för Göteborg och Stockholm måste skapas bonusbilder. Sveriges fram- och baksida måste så klart också få vara representerade i projektet. Antalet bilder totalt för projektet kommer därför att bli 25+25+25+3+3 = 81.


Aktuella tätorter som ingår i projektet:

Kiruna, Lappland
Luleå, Norrbotten
Umeå, Västerbotten
Östersund, Jämtland
Örnsköldsvik, Ångermanland
Sveg, Härjedalen
Sundsvall, Medelpad
Hudiksvall, Hälsingland
Gävle, Gästrikland
Borlänge, Dalarna
Karlstad, Värmland
Uppsala, Uppland
Västerås, Västmanland
Stockholm, Södermanland/Uppland
Södertälje, Södermanland
Örebro, Närke
Åmål, Dalsland
Uddevalla, Bohuslän
Borås, Västergötland
Göteborg, Västergötland/Bohuslän
Linköping, Östergötland
Jönköping, Småland
Visby, Gotland
Färjestaden, Öland
Halmstad, Halland
Karlskrona, Blekinge
Malmö, Skåne

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Reportage / Situation, Vilda djur, Arkitektur, Digital efterbehandling, Utrustning, Natur, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker forum är roligast.

 
Byggnader
Vanligt
0 bilder
Dörrar, portar och fönster
Vanligt
7 bilder
Svartvitt
Vanligt
2 bilder
Intim arkitektur
Vanligt
1 bilder
 
 
ANNONS