Användarnamn: Daniel Cederberg
Ålder: 42 år
Bor: Angered, Västra Götalands län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1996
Medlem sedan: 2008-03-23
Senast inloggad: 2020-07-06 10:32

En kille med många intressen. Foto är ett, datorer och träna, musik och bilar några andra. På sista tiden dock mest radiostyrda helikoptrar.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Digital efterbehandling, Utrustning, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När jag var på scoutläger i mellanstadiet någon gång och hade med mig min första egna kamera, Kodak Instamatic och ett helt gäng filmrullar och knäppte det mesta! Kul var det och många lustiga foton blev det, något enstaka bra t om :)

Mitt sämsta fotominne:
I lumpen när jag skulle fota åt norrmännen, en teknisk lösning på våra stridsbåtar. Det var första gången sedan högstadiet som jag använt systemkamera så första rullen med de bästa fotona i blev det inget av! Filmen kom inte upp på matningen ordentligt och sedan när jag hade fotat klart, trodde jag, då spolade jag tillbaka den lilla filmsnutten i rullen så det var ju bara att kasta den :) Hade en rulle till, i svartvitt dock, som blev bra, så situation blev ju något lättare av det.

Min största inspiration:
Svårt, National Geographic har ju fantastiska bilder. Men numera är det mest alla bra fotografer här på Fotosidan som ger mig inspiration.

Jag fikar helst:
På en avlägsen strand i solen på en filt med damsällskap.

I kameraväskan har jag alltid:
All utrustning jag äger (förutom alla stativ och fotolampan). För antingen är det ryggsäcken med alla gluggar och allt (men oftast så springer jag runt med endast kameran runt axeln).

Drömbilden är:
Blixtar från en mörk himmel med sagolikt landskap bakom. Eller någon stor rovfågel i en actionladdad bild där den t ex dyker ner mot dagens lunch. Eventuellt en actionladdad sportbild av sällsynt skådat slag.

Kineskrigare
Kineskrigare
0 kommentarer
090909 kl 09:09
090909 kl 09:09
0 kommentarer
Pissmyra
Pissmyra
1 kommentarer
Stormväder över Gnesta
Stormväder över Gnesta
3 kommentarer
Danny's Dataservice
Danny's Dataservice
0 kommentarer
Hötorgetstatyn
Hötorgetstatyn
0 kommentarer
 
Efterbearbetning
Vanligt
1 bilder
Övrigt
Vanligt
1 bilder
Städer
Vanligt
1 bilder
Folk
Vanligt
1 bilder
Landskap
Vanligt
0 bilder
Prylar
Vanligt
0 bilder
Djurlivet
Vanligt
1 bilder
Självporträtt
Vanligt
2 bilder
HDR
Vanligt
2 bilder
 
 

Elinchrom ELB 500 TTL