Annons
Användarnamn: Hasse HGH
Ålder: 57 år
Bor: Åbo, Finland (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1990
Medlem sedan: 2008-04-14
Senast inloggad:

Jag är en amatörfotograf som är född i Terjärv i norra svenska Österbotten. För tillfället är jag bosatt och verksam i Åbo. Till vardags ”arbetar” jag som bildkonstnär. I mina konstprojekt använder jag ofta fotografi som uttrycksmedel, och då helst bilder som framställts med Camera obscura. En kamera behöver nödvändigtvis inte kosta 10000-tals kronor för att vara ”bra”, man kan också ”bygga” en riktigt skaplig kamera för bara 20 kronor.

Det roligaste och mest intressanta med nålhålskameror är att du aldrig vet hur fotografiet kommer att bli innan det har framkallats. Man tror och hoppas på det bästa, men man misslyckas för det mesta!

Mitt motto: Varför göra det enkelt när det går att göra det svårt!

Jag måste även bekänna att jag har använt digitalkamera i vissa projekt.

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Reportage / Situation, Svart-vitt, Mörkrum, Arkitektur, Natur

Mitt bästa fotominne:
När mitt sämsta fotominne blev en positiv överraskning! Ni kan fast avgöra själv genom att se på resultatet, d.v.s. fotot "11.09.2005 nästan klart, måttlig vind, halvskugga, 18 min", finns i min Camera obscura mapp.

Mitt sämsta fotominne:
Jag hade just riggat upp och satt igång exponeringen med en av mina "bärbara" nålhålskameror i en fors i Kronoby å. Jag var på väg tillbaka mot stranden då jag hörde ett "plums"! Till min stora förskräckelse upptäckte jag att kameran var på väg nedströms. Dit for den kameran och dit for den bilden. Men jag tänkte: Skam den som ger sig, och hann på något konstigt vis ikapp kameran. Jag riggade upp kameran på nytt och slutförde exponeringen. Slutresultat blev ganska hyfsat!

Jag fikar helst:
Kaffe, kaffe och åter kaffe.

I kameraväskan har jag alltid:
Svart tejp och nålar.

Drömbilden är:
ännu inte fotograferad, och den kommer jag aldrig att ta.

 
Camera obscura
Vanligt
10 bilder
 
 
ANNONS