Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: Hravnkel
Ålder: 43 år
Bor: Visby, Gotlands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1999
Medlem sedan: 2002-10-30
Senast inloggad: 2024-01-09 10:07

Nyvaknad medlem som varit borta från fotograferandet i nästan tio år. Kan väl sägas ha börjat om på nytt - denna gång digitalt och förhoppningsvis med lite nya ögon.

Har egentligen inte längre en aning om vad jag vill fotografera, vilken stil som känns som min egen, eller vad jag skall göra av mina bilder. Mer än att koppla bort vardagen, vilket var anledningen till att ta upp fotograferandet igen.

Dokumentärt fotograferande har aldrig varit min grej, tror inte det är det nu heller.



Eftersom jag inte varit inloggad på Fotosidan på åtta år tyckte jag att min gamla presentation kunde få stå kvar, lite som ett slags minne över hur jag tänkte när jag var aktiv då:

"Estetiker, naturromantiker.

Vad gäller fotografi så är det perfektion snarare än dokumentation som tilltalar mig. Det innebär naturligtvis ett visst urval inom genrer, men jag försöker att inte vara alltför snäv varken i beskådande / kommenterande eller utövande. Även om det lätt blir så i slutändan hursomhelst.

Naturen och dess (mer eller mindre) etablerade avbildare är största inspirationskällan, men jag söker gärna lite bland nationalromantiker, svartmetallen och övrigt estetiskt tilltalande material. Har däremot svårt för något syntetiskt och uppenbart modernt överhuvudtaget i mina fotografier. Tidlöst eller ålderdomligt är melodin."

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Posering, Vilda djur, Arkitektur, Porträtt

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

 
Projekt Visby
Vanligt
1 bilder
Analogt: S/V
Vanligt
0 bilder
Digitalt
Vanligt
9 bilder
Analogt: Färg
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS