Annons
Användarnamn: MagnusFoto
Ålder: 54 år
Bor: SILJANSNÄS, Dalarnas län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2007
Medlem sedan: 2008-05-15
Senast inloggad:

Cygnusfoto på Instagram (finns länk längre ner)

Jag är inte yrkesfotograf, bara en turist med en kamera. Köpte en Nikon D80 i december 2006, bara några månader efter lanseringen av modellen i Japan. Jag har aldrig använt en SLR förut och håller på att lära mig även idag, efter alla dessa år som gått. Mina tidigare har varit "sikta och skjut" i 35mm film.

Här ovanför skrev jag att jag varit aktiv sedan 2007. Det är då (december -06) jag började med SLR för första gången. Annars har jag varit aktiv i flera år, sedan slutet av 80-talet tror jag, minns inte längre.

Under våren 2017 dog min D80. Det skulle vara billigare att köpa en begagnad än att laga, så då tänkte jag att det är lika bra att köpa en ny. Tänkte först på D7200, men upptäckte D500 och efter ett otal många timmar och filmer och artiklar om dessa båda så bestämde jag mig tillslut för att köpa en D500.

Nu med en trasig Nikon D80, en helt ny D500 och ett uppgraderat medlemsskap och en prenumeration på tidningen, och Creative Cloud tänkte jag bli lite mer aktiv än jag varit under årens lopp.

Det finns väldigt många motiv där ute i världen, och jag tar kort på några av dem. Det blir mest landskap och byggnader, men jag vill gärna fotografera så mycket mer, tex porträtt. Jag hittar fina motiv, men jag är oftast missnöjd med mina resultat, tycker mina foton blir väldigt tråkiga och platta, intetsägande. Här på Fotosidan.se finns så många fina foton och duktiga fotografer som ger mig inspiration och delar med sig av sin kunskap.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Gatufoto, Nattbild, Macro, Barn, Posering, Svart-vitt, Vilda djur, Action / Äventyr, Sport / Motorsport, Arkitektur, Porträtt, Husdjur / Tamdjur, Natur, Fine Art Nude

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt sämsta fotominne:
Av alla mina oframkallade rullar så minns jag bara den jag tappade i Wellington, NZ, när jag skulle byta rulle som nu är borta för alltid. Hoppas att någon hittade den och framkallde bilderna. Det var säkert någon bra bild med där. Sen får jag inte glömma kameran jag glömde på biltaket när jag och brorsan lämnade ett fint ställe. Han körde och vi kom till en kurva med utmärkt ljus och jag märkte att kameran var borta. Åkte tillbaka och letade och letade i dikena, men ingenstans fanns den. Resan från Göteborg hem till Insjön tog 12 timmar. Hoppas någon hittade kameran och framkallade bilderna.

Jag fikar helst:
Japp.

I kameraväskan har jag alltid:
D500 instruktionsbok, laddare, torkduk. Minnen.

 
Mönster
Vanligt
0 bilder
YinYang
Vanligt
1 bilder
Japan
Vanligt
1 bilder
Flyg
Vanligt
0 bilder
BoredArt
Vanligt
2 bilder
Purple
Vanligt
0 bilder
Blandad kompott
Vanligt
6 bilder
 
 
ANNONS