Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: joel_lehtonen
Ålder: 42 år
Bor: Stockholms län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2006
Medlem sedan: 2008-05-15
Senast inloggad:


Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:


Jag fotograferar helst med analogkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Som händelse är det kronprinsessans bröllop när Victoria och Daniel gifte sig. Inte för bilderna, men för stämningen!

Mitt sämsta fotominne:
Första gången i Kina, sommaren 2004. Jag besökte bl.a. Peking i norr och åkte sedan hela vägen till Nanning i söder. Den analoga Minolta-kameran jag hade med mig följde mig överallt, till muren, i förbjudna staden i Peking och vidare söderut. När jag så full av förväntan skall hämta bilderna ifrån framkallning får jag beskedet att filmen var förstörd, av ljus (vid framkallningen...). Den dagen svor jag en ed att jag aldrig mera skulle fota analogt. Denna uppfattning ändrade jag dock några år senare igen.

Min största inspiration:
Gammal utrustning har börjat fascinera mig. Fotografering med filmrulle och gamla kameror (från typ 70-talet och äldre), gärna utan autoexponering och allt det där. Känslan att man har kontroll över varje detalj gör framförallt att gör att bilden du tar verkligen blir "din bild" och att du använder film gör att du verkligen tog bilden och inte bara "simulerar" mot en sensor. Digitalfoto är också roligt såklart, men på ett annat sätt.

Jag fikar helst:
Utomhus, i solen.

I kameraväskan har jag alltid:
Min analoga ELLER digitala kamera ;-)

Drömbilden är:
Ute i naturen på fjället, men så gillar jag också bilder där det händer något.

 
Nanning, Kina
Vanligt
4 bilder
Hong Kong 2008
Vanligt
2 bilder
 
 
ANNONS