Användarnamn: jac38
Ålder: 58 år
Bor: Stockholm, Stockholms län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1976
Medlem sedan: 2008-05-26
Senast inloggad:

Har en fotoutbildning i botten och har arbetat som fotograf på 90-talat men fotar numera på fritidsnivå. Sen jag fick en son år 2000 har jag endast fotograferat digitalt och digital systemkameran sedan 2006.

Jag fotografera väldigt mycket olika motiv. Människor, Djur, Barn, Arkitektur, Konserter, Makro och Studio fotografering.

Till sist vill jag rikta mig till dig som uppskattat att jag givit konstruktiv kritik till någon av dina bilder. Det bästa sättet att visa din uppskattning är att kommentera någon av mina bilder.

Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Nattbild, Macro, Barn, Studio, Vilda djur, Sport / Motorsport, Arkitektur, Digital efterbehandling, Porträtt, Utrustning, Natur, Växter, insekter, naturdetalj, Konsertfoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När en väktare släppte in mig på avstängt och bevakat område, så jag kunde ta en nattbild. Fast det var diafilm i kameran på den tiden och jag var rätt ung, är det fortfarande en av mina bättre bilder.

Min största inspiration:
Min inspiration hittar jag ofta i naturen, då jag ser något jag inte sett förr. Jakten på den perfekta bilden, som inte går att uppnå, är ändå något som driver mig. Att ta en bild som väldigt många människor uppskattar och vill se på, är också något som inspirerar. Det finns naturligtvis många andra duktiga fotografer vars bilder jag gärna beundrar, men sällan inspirerar de mina egna...

Jag fikar helst:
Inte så mycket för "fika" men en kall öl i solen, är sällan fel...

I kameraväskan har jag alltid:
Ett eller två objektiv, blixt och kamera och ofta enbensstativ.

Drömbilden är:
Att ta en bild som inte glöms bort av andra. Alltså en bild i världsklass som väldigt många människor tycker om och gläds åt att se. Inte en "pressbild" där jag råkar vara på rätt ställe. Exakt vad det är vet jag inte, för då skulle jag försöka ta den. Att vinna en fototävling eller få chansen att ställa ut bilder, hör också till drömmar inom foto..

Strand i paradiset
Strand i paradiset
0 kommentarer
Risfält i södra Thailand
Risfält i södra Thailand
0 kommentarer
Bangkok Zoo
Bangkok Zoo
0 kommentarer
Drone bild
Drone bild
0 kommentarer
Bortom Horizonten
Bortom Horizonten
0 kommentarer
Oktobersol
Oktobersol
3 kommentarer
 
Thailand
Vanligt
10 bilder
Vyer och Landskap
Vanligt
0 bilder
Zombiwalk
Vanligt
0 bilder
Konserter
Vanligt
0 bilder
Arkitektur och byggnader
Vanligt
0 bilder
Djur
Vanligt
0 bilder
Pride Stockholm 2010
Kollektion
0 bilder
Fetish och annat lite udda
Vanligt
0 bilder
Porträtt
Vanligt
0 bilder
Macro foto
Vanligt
0 bilder
Blandade bilder
Vanligt
0 bilder
Nattbilder
Vanligt
0 bilder
 
 

Elinchrom Rotalux Softboxes