Annons
Användarnamn: Lena57
Ålder: 61 år
Bor: Färjestaden, Kalmar län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2008-09-06
Senast inloggad:

Jag har alltid fotograferat och har nästan alltid en kamera med mig när jag är ute och går. Den första kameran fick jag i tio-årsåldern. När mina jämnåriga hade Instamatic-kameror skaffade min fotointresserade pappa mig en "riktig" kamera direkt. Jag kan inte påstå att jag var odelat förtjust. Tyckte att kompisarnas Instamatic verkade mycket roligare och smidigare, bara sikta och trycka av. Inte som min kamera där man skulle mäta ljuset med en separat ljusmätare, ställa in tid och bländare och beräkna avståndet som också det skulle ställas in. TACK älskade pappa för att du såg att jag hade kapacitet att klara av det och inte lät mig gå den lättaste vägen. I trettonårsålderna började jag göra mina svartvita bilder själv i mörkrum, periodvis nästan bodde jag där.

När den digitala tekniken kom och blev så prisvänlig att jag kunde skaffa min första digitalkamera, en enkel kompaktkamera, fick mitt mörkrumsintresse en renässans. Nu blev datorn mitt mörkrum och fotograferandet fick en ny dimension. Jag älskar möjligheten att kunna knäppa hej vilt, att bara svepas med av bildglädjen utan att varje bild ska vara perfekt.

Är tillbaka efter ett långt uppehåll. Lusten att fotografera och att lägga upp bilder här på Fotosidan har varit borta under en lång period. Har haft min första egna fotoutställning med 40 bilder på ett bibliotek och lagt väldigt mycket tid och kraft på det. Nu börjar dock lusten att fotografera äntligen infinna sig igen.

Profilbilden är tagen av min dotter Jenny Nyberg.

Medlem i grupperna

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro, Svart-vitt, Vilda djur, Husdjur / Tamdjur, Natur, Växter, insekter, naturdetalj, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med macro, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Alla

Mitt sämsta fotominne:
Glömt.

Min största inspiration:
Naturen

Jag fikar helst:
På båten.

I kameraväskan har jag alltid:
Det mesta. Törs inte lämna något hemma...Du behöver Macromedia Flash 9 och ha Javascript påslaget för att kunna se bildspel.

Ladda ner Flash
 
Sileshår
Vanligt
135 bilder
Iron man i Kalmar 2014
Vanligt
10 bilder
Stålullslek
Kollektion
5 bilder
Människor
Vanligt
10 bilder
Natur
Vanligt
98 bilder
Djur
Vanligt
56 bilder
Allt möjligt
Vanligt
26 bilder
Nisse upptäcker världen
Kollektion
6 bilder
Resor
Vanligt
14 bilder
Smått och nära
Vanligt
166 bilder
Konst - inte klotter
Kollektion
7 bilder
Tattooing
Kollektion
4 bilder
Sri Lanka
Vanligt
7 bilder
Undervattensbilder
Vanligt
7 bilder
Vatten
Vanligt
20 bilder
 
 

Elinchrom Rotalux Softboxes