Användarnamn: Mathias5
Ålder: 52 år
Bor: Hisings Kärra, Västra Götalands län (visa på kartan)
Kategori: Fotostuderande
Började fotografera: 1985
Medlem sedan: 2008-09-10
Senast inloggad:

Jag är en arbetslös kille på 40 år från Hisings Kärra i Göteborg. Jag älskar foto och redigering mm och experimenterar gärna med höghastighetsfoto och andra fräcka kameraeffekter och får hela tiden nya och intressanta fotoidéer. Mina främsta kategorier inom foto är:

Stilleben
Höghastighets och experimentfotografering.
Produktfoto
Macrofotografering.

Den sistnämda kategorin utökas nu med en annan definition på macrofoto nämligen mikroskopfotografering där skärpedjupet är extremt mycket kortare än i "vanlig" macrofotografering, bara någon hundradels millimeter!!

Jag pluggar också en distanskurs i foto och kombinerar detta med en hel del självstudier. Jag har ganska nyligen blivit medlem i Sveriges äldsta fotoklubb,fkpan,i Göteborg där jag varit medlem ca 1,5 år.


Mitt gedigna fotointresse började omkring 15 - 20 års-åldern. och då med att jag först fick en filmbaserad helautomatisk analog fujikamera i present som jag använde flitigt i många år tills jag köpte mig en digital helautomatisk kompaktkamera av märket Sony. Denna använde jag ännu några år och efter att ha läst diverse testresultat både på nätet och i fototidningar så köpte jag julen 2007 en Pentax K10D digital systemkamera som jag är mycket nöjd med. Jag har även läst bl a bildkunskap på en folkhögskola i Kungälv mellan åren 2001 - 2003 och även detta "sådde ett litet frökorn" till mitt idag ständigt växande fotointresse.

Jag har också läst en fristående kurs i ECDL med b la digital presentation och bildspelsteknik i MS PowerPoint och jag har gjort några digitala presentationer på den folkhögskola jag gick mellan ovanstående år. Jag filmar även med videokamera och redigerar filmen själv i MS MovieMaker, ett program som ingår i MS Vista. Jag har b la satt ihop en liten film om Ostindiefararen. 1 - 29 Januari 2010 hade jag min allra första fotoutställning på Kärra bibliotek i Göteborg. Jag är även nybliven medlem i en svensk bildbyrå kallad ivosfoto.se, där finns nu också mina bilder upplagda till försäljning.

F ö har jag ett mycket ovanligt neurologiskt funktionshinder som jag haft som barn. Jag fick diagnosen för ca 7 år sedan. Den kallas Cerrebellär Ataxi( förkort. CA) och kan kortfattat beskrivas som frånvaro av vissa fysiska muskelrörelser samt vissa koordinationssvårigheter. Ca 1 på 50 000 har detta funktionshinder i Sverige.

Man kan få ryckiga, icke-ändamålsenliga rörelser och även besvär med mycket akut trängnings/ansträngningsinkontinens vid tunga lyft osv som också hänger ihop med Ataxin. En plötslig darrighet och skakningar i kroppen. Så småningom kan ostadigheten spridas till armar och händer. Talet kan påverkas i form av ett hackigt tal.

Ataxier är inte namnet på ett enda symptom utan ett samlingsnamn på en viss typ av neurologiska symtom som innebär bland annat ostadighet och koordinationsproblem. Dessa uppstår efter att vissa nervceller förstörs, antingen lillhjärnan eller i förbindelsen mellan lillhjärnan och andra delar av nervsystemet. Läs mer om Ataxier på nedanstående länk:

http://www.skane.se/templates/Page.aspx?id=53025

Ataxier är så sällsynt och ovanligt att man ofta misstolkar min nervskada och kanske fattar helt felaktiga saker om mig och det händer ganska ofta att jag t o m blir mobbad för saker jag inte kan rå för. Denna skada är fullständigt obotlig och något som alltid kommer att finnas där. Detta är mycket psykiskt påfrestande för mig och jag får periodvis kraftiga humörsvängningar och inkontinensen gör mig lättirriterad och ledsen ofta.

Jag har nästan inga vänner förutom här på FS. Mina bilder finns nu även att beskåda via en sida som säljer bilder till intresserade köpare. Sajten heter www.mostphotos.com. Den som vill veta mer om www.mostphotos.com kan läsa den här korta intron som följer.

Mostphotos är en bildbyrå och marknadsplats för bilder som för samman bildsäljare och bildköpare från hela världen.
Det finns även en aktiv community med chatt, forum, röstning, mm. Men viktigast av allt är att Mostphotos är en öppen bildbyrå för alla som vill sälja bilder, amatörer och proffs!

Direktlänk: http://www.mostphotos.com/gallery.

Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Gatufoto, Nattbild, Macro, Reportage / Situation, Studio, Svart-vitt, Vilda djur, Action / Äventyr, Sport / Motorsport, Arkitektur, Digital efterbehandling, Produkter, Porträtt, Utrustning, Natur, Undervattensfotografi, Växter, insekter, naturdetalj, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Har missat många bra såna.

Mitt sämsta fotominne:
En svart underexponerad ruta på kamerans LCD - skärm, och när mitt nya stativ gick sönder efter 1 månads användning.

Min största inspiration:
Bli kändis och starta en fotoutställning och att få se sin fotobok ligga i ett skyltfönster i alla världens bokaffärer. Fotar främst stilleben med ljustält, macro och höghastighetsfotografering.IR foto är också intressant (har läst artiklar om detta men inte själv testat än), och mikroskopfotografering. En dröm är också att komma till Yellowstone i USA och göra en fotobok om parken.

I kameraväskan har jag alltid:
Det jag behöver när jag ger mig ut på fotouppdrag.

Drömbilden är:
En bild som någon tidningsredaktion vill köpa, typ "TIPSA GT VINN 78 000 :-.

Mina favoritbilder från andra fotografer

ANNONS
Tamron till Sony - Scandinavian Photo