Annons
Användarnamn: Kalinka
Bor: Johanneshov
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1981
Medlem sedan: 2002-12-05
Senast inloggad: 2024-01-02 11:15

Gillar det dokumentära vardagsnära och det lekfulla, finurliga eller poetiska. Är i mina egna ögon på många sätt en nybörjare, när det gäller det egna skapandet, trots att den första systemkameran, en Nikon FM, köptes i 15-års-åldern. Under lång tid var jag för alltför otålig för att lära om tekniker och utrustning och vänta ut resultatet. Jag saknade dessutom möjligheter att skaffa och pröva optik, stativ och slösa film och rädlsan att misslyckas var stor.

I vuxen ålder och med det digital verktygen finns plötsligt fler möjligheter och mer utrymme att leka och att lära. Kritisera gärna bilderna, så att jag ser möjligheterna att göra båda sakerna ännu mer!! ;-)

OM MIG :
Intresserad av fotohistoria. Arbetar med fotoarkiv och databaser.

Fältbiolog i ungdomen. Naturintresset sitter delvis i. Fotar gärna detaljer och landskap - sådant som står stilla ;-)!

Jag gillar även ödemiljöer, gamla industriområden, hamnar, hus etc. och ska försöka publicera lite bilder tagna i sådana miljöer här, när tiden ges.

Vill lära massor! Ös på med era tankar och tips!


OM BILDKRITIK
Kan kanske upplevas som pretentiös eller ambitös av vissa då jag gillar att kommentera och analysera de små detaljerna i en bild, utan att alltid ha sån himla koll på det egna fotograferandet. Men det är så roligt att se på bild och jag berättar gärna vad jag ser och upplever i en bild och hur jag tror att den kan bli bättre, även om jag inte alltid är säker på att själv kunna åstadkomma något liknande och jag hoppas att ni vågar kommentera mig på samma sätt.- Få en idé om hur det kanske kunde se ut och släng ut den! Det ger mig utmaningar att jobba med eller att förhålla mig till och förkasta!

Gillar att analysera och veta mer!

Var inte heller rädda att gå till mothugg och diskutera, eller förskasta mina förslag. Talar du om varför du tänker annorlunda så lär jag mig ju nya sätt att se!

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Gatufoto, Macro, Barn, Reportage / Situation, Svart-vitt, Digital efterbehandling, Porträtt, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Mitt bästa fotominne:
Fascinationen första gången i mörkrummet, när mina bilder liksom växte fram i framkallaren!

Mitt sämsta fotominne:
När jag ung och så kallat hungrig, dumdristigt nog övertygade mina kompisar att jag skulle sköta deras bröllopsfotografering med endast min manuella Nikon FM , inget stativ elller extrautrustning alls, 52mm opitik och ringa kunskaper i porträttfotografi, istället för att de anlitade en kompis med reflexskärmar, kunskaper och schysst optik i bagaget. Än idag, skäms jag enormt, (de är skilda vid det här laget och barnen stora) eftersom en sådan dag aldrig kommer åter....

Min största inspiration:
Solen, som sprider alla möjliga spännande ljus och skuggor, fotoböcker, utställningar och kul människor och bilder man ser, på stan och här på fotosidan!

Jag fikar helst:
På ett litet fik med en tidning, utblick, en capuccino med krämigt skum, råsocker , kakao o kanel på toppen betraktande människorna omkring ELLER på ett sittunderlag med en termos vatten, pulverkaffe, Maryland cookies och chokladkaka (helst frukt och mandel-mmm!) någonstans i naturen, gärna vid hav och klippor.

I kameraväskan har jag alltid:
Pennor och diverse intressanta lappar

Drömbilden är:
Inte tagen ännu...

 
I midsommartid
Vanligt
0 bilder
Svart/vitt
Vanligt
0 bilder
Landskaps-/naturbilder
Vanligt
0 bilder
Blandat
Vanligt
0 bilder
Små människor
Vanligt
3 bilder
Bröllop
Vanligt
0 bilder
Det glömda rummet
Vanligt
0 bilder
Vid havet
Vanligt
2 bilder
Porträtt
Vanligt
3 bilder
Vinter...viken
Vanligt
0 bilder
Rom
Vanligt
0 bilder
Grön(a)saker
Vanligt
0 bilder
Ljus och skugga
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS