Användarnamn: Leaflet
Bor: Karlsborg, Västra Götalands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1970
Medlem sedan: 2008-10-27
Senast inloggad: (visas ej)

Började fotografera aktivt i början av 70-talet. Min första systemkamera var något som hette Topcon. Jag var nog inte riktigt mogen för en såpass "avancerad" sak eftersom jag konsekvent lyckades felexponera bilderna..eller så får jag skylla på kameran :).

Nåväl, lärde mig väl efterhand och bytte så småningom till en Pentax Spotmatic F. Den slitvargen fick hänga med i vått och torrt under många år. Lärde mig mörkrumsarbete (tack Kalle!!) och deltog i fototävlingar, både som tävlande och som medlem i jury. Mycket lärorikt!! När minimaliseringen av systemkameror tog sin början bytte jag till Pentax MX och Pentax ME. Dessa kameror gjorde ett bra jobb med diafilm och svartvitt. Nästa steg blev en Pentax LX. Även denna gjorde ett bra jobb. Jag kompletterade med en Minox-kamera för att alltid vara utrustad för bildtagning. En riktig lite godbit. Ångrar som fasen att jag gjort mig av med den..trots att det var en "analog" kamera!!
Tja, fotointresset gick lite upp och ned under ett antal år. Barn kom till världen och fokus flyttades till mera praktiska ting.
Fotade givetvis kontinuerligt men mera till vardagsbehov utan att kanske utveckla intresset på djupet.

När den digitala tekniken utvecklades kom tankarna att skaffa ny utrustning men det dröjde ända fram till 2008 innan jag slog till ordentligt. Investerade i en Nikon D90, objektiv, blixt och lite annat lull-lull. Och nu handlar det bara om att försöka utveckla sig, med såväl kamera som alla program och tekniker för efterbehandling.

Valda delar av mina ansträngningar kommer att presenteras här på Fotosidan. Och jag hoppas på ärliga och givande kommentarer från många av de duktiga och inspirerande fotografer som finns här!!

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro, Studio, Posering, Action / Äventyr, Digital efterbehandling, Produkter, Porträtt, Utrustning, Natur, Fine Art Nude

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Minns de s.k. Instamatic-kamerorna. Fantastiska "tryck-på-knappen-och-låt-kameran-göra-resten lösningar!! Odlade nog mitt fotointresse i stor mån.

Mitt sämsta fotominne:
Har nog inget sånt.

Min största inspiration:
Alla duktiga fotografer därute!! Försöker ta in inspiration och idèer från många olika likasinnade.

Jag fikar helst:
I naturen.

I kameraväskan har jag alltid:
Putsdukar.

Drömbilden är:
Vet ej. Får jag nog veta när jag tar den.

Fjäril
Fjäril
2 kommentarer
Dis #2
Dis #2
3 kommentarer
Kall dag
Kall dag
10 kommentarer
Vättern #1
Vättern #1
2 kommentarer
Kylig Vättern
Kylig Vättern
2 kommentarer
 

Mina favoritbilder från andra fotografer

 
Lite av varje
Vanligt
5 bilder
 
 

Elinchrom ELB 500 TTL