Annons
Användarnamn: tecumseh
Ålder: 67 år
Bor: Göteborg, Västra Götalands län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1969
Medlem sedan: 2008-11-15
Senast inloggad: 2023-11-30 10:38

Fotografi har sedan lång tid varit ett av mina största intressen, men intresset har gått i vågor sedan starten 1969 med bl.a. foto i "fritt valt arbete" i grundskolan. Min första systemkamera var en Minolta SRT 101, köpt 1973, som jag har kvar och som fortfarande fungerar. Den kostade 1050 kr och var ett helt sommarjobbs samlade lön. I början var det film och svartvitt och att spendera tid i mörkrum och blaska med kemikalier mm. Sedan slutet av 1990-talet har jag återtagit mitt intresse med stor fotoglädje då den digitala utrustningen blev tillräckligt bra. Har gått distanskursen i digital bildbehandling och visuell kommunikation vid Jönköping högskola så nu är det mycket Photoshop, Lightroom, PTGui, Photomatix mm. Gillar många olika fotområden. Foto är bra som intresse för man blir bättre men kommer aldrig att bli fullärd. Och jag har långt kvar. Dessutom har den digitala eran inneburit många fler och nya fantastiskt roliga möjligheter.

Har lite bilder på Google Earth via http://www.panoramio.com/user/6812108 och på http://www.360cities.net/profile/larssjoland

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Macro, Vilda djur, Digital efterbehandling, Porträtt, Natur, Växter, insekter, naturdetalj, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med macro, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Ett av de bästa fotominnena under senare tid är min rundresa i Burma 2013. Fantastiska miljöer och människor och allt detta färgsprakande.

Mitt sämsta fotominne:
Missade en gång vid bröllopsfotograferande. Är nu preskriberat och glömt som tur är.

Min största inspiration:
Har många inspirationskällor men National Geographic är förstås en hit.

Jag fikar helst:
Torps gamla fik vid 3:ans ändhållplats. Billigt och genuint oföränderligt, utan den vanligtvis ibland tröttsamma flashigheten som dagsländeaktiga nya fik kan ha.

I kameraväskan har jag alltid:
Är väskan med vilket den inte alltid är har jag med min tunga Nikon D700. Ingen äldre kamera tycker jag slår den. Fotar ändå i råformat och har inget önskemål att ställa ned bildkvaliteten på grund av hiskeligt stora bildfiler. Bättre nya grejor finns nog men pixlarna på D700fullformatsensorn är STORA och samlar mycket LJUS.

 
Burmaresa 2013
Vanligt
0 bilder
Japanresa 2014
Vanligt
0 bilder
Macro
Vanligt
0 bilder
Göteborg
Vanligt
0 bilder
HDR
Vanligt
0 bilder
Landskap
Vanligt
0 bilder
Svartvitt
Vanligt
0 bilder
Resor diverse
Vanligt
0 bilder
Tibet
Vanligt
10 bilder
 
 
ANNONS