Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: FredrikB
Bor: Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1975
Medlem sedan: 2001-08-09
Senast inloggad: 2024-01-02 15:16

Plåtat sedan grundskolan, mest svartvitt: familjen, folk omkring mig, stadsmiljöer och natur. "Blev digital" på allvar sommaren 2004 och trivs väldigt bra med det digitala arbetsflödet.

Har plåtat mer och mer natur på senare år, och vill försöka ta mitt bildskapande vidare från "traditionella" naturbilder till mera abstrakta.

Porträttbilden är tagen av min son David.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Macro, Reportage / Situation, Vilda djur, Porträtt, Natur, Konsertfoto, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker forum är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Kan inte plocka bara ett, men det finns några sommarmorgnar när jag orkat upp samtidigt som solen och fått fantastiskt ljus att göra bilder i. Kan man masa sig upp så dags så blir man nästan alltid belönad!

Mitt sämsta fotominne:
När filmen inte hade fastnat på upptagningsspolen på en semester i södra England för många år sedan. Bilder från Bath och Stonehenge m m var borta...

Min största inspiration:
De stora reportage- och naturfotograferna: Sune Jonsson, Cartier-Bresson, Walker Evans, Ansel Adams, Eugene Smith m fl. Av dagens fotografer gillar jag Lars Tunbjörk, Paul Hansen, Frans Lanting, Terje Hellesø, Peter Gerdehag, Brutus Östling, Claes Grundsten och ett dussin till som jag inte kommer på namnen på just nu...

Jag fikar helst:
Hemma, vid havet eller i skogen.

I kameraväskan har jag alltid:
Kaffe, sittunderlag och ja, lite fotoprylar också... :)

Drömbilden är:
Ögonblicket när allt stämmer: motiv, ljus, situation, teknik. Jag har den kvar, känns det som...

 
Svartvit blandning
Vanligt
0 bilder
Naturbilder
Vanligt
5 bilder
Resor i svartvitt
Vanligt
0 bilder
Vatten
Vanligt
0 bilder
Svartvita porträtt
Vanligt
0 bilder
Färgblandning
Vanligt
1 bilder
LOMO
Vanligt
0 bilder
Hornborgasjön 2006
Vanligt
4 bilder
Sörmländsk morgon
Vanligt
0 bilder
Landsort november -03
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS