Annons
Användarnamn: Carina Majlöv
Bor: Handen, Stockholms län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2008-12-20
Senast inloggad:

Uppvuxen med en morfar som var amatörfotograf, har alltid älskat kameror, och har en fascination över vad man kan göra. Köpte äntligen min nya kamera i december 2008, efter att ha varit rökfri tio månader så var detta min stora morot. När man har fotograferat med kompaktkamera är det som om en ny värld har öppnat sig, inser att kunskapen är lika med noll, får kämpa med bländare och slutartider, men lyckan är desto större när en någorlunda bild sker.
Vår fågel Malte får utstå det mesta av mitt lärande, vit och fin som han är, tyvärr är han inte lika entusiastisk som jag, och vill helst slippa.
Det sista året har jag också upptäckt hur mycket man kan göra med en bild i datorn, fotoredigerandet är en mycket intressant värld. Allt från att bara förbättra ljuset eller beskära, till att totalt förändra.
Efter bara några få dagar med nya kameran tyckte jag att fler objektiv behövdes, stackars Peter ansåg att jag är en smula knasig, eller så insåg han den ekonomiska vidden i mitt nyåterfunna intresse.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro, Barn, Svart-vitt, Digital efterbehandling, Porträtt, Husdjur / Tamdjur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels inne, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
är nog de kort jag hittills tagit på mitt barnbarn Elsa, de är dock tagna med en digital kompaktkamera, och kvaliteten är inte den bästa

Mitt sämsta fotominne:
är nog när nån råkade hälla ut en öl över min kamera, den var förvisso vattentålig, men filmen blev förstörd

Min största inspiration:
måste nog vara min morfar, som redan på 40-talet var en glad fotoamatör, han framkallade även själv sina kort.

Jag fikar helst:
varje morgon

I kameraväskan har jag alltid:
Min kamera

Drömbilden är:
inte tagen ännu

 
Sommar
Vanligt
3 bilder
Porträttsbilder
Vanligt
1 bilder
Natur
Vanligt
1 bilder
Macro
Vanligt
0 bilder
Djur
Vanligt
4 bilder
Svartvit
Vanligt
0 bilder
redigerade kort
Vanligt
0 bilder
Nya kameran
Vanligt
1 bilder
 
 
ANNONS