Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: Surtan
Ålder: 54 år
Bor: KINNA, Västra Götalands län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1985
Medlem sedan: 2008-12-27
Senast inloggad:

Ser mig själv som en dokumentär fotograf, en "väggfluga", och vid efterarbeten på bilder så är det huvudsakligen för att bilden ska se ut "som jag såg den", även om intresset för att skapa mer av bilderna med redigering växer.
Då jag fotar mest i naturen - ett tidigare jaktintresse som alltmer övergår i att jaga med kameran - är redigering i egentlig mening heller inte nödvändigt, eller ens önskvärt. Fotomontage kan vara en vacker bildkonst, men har inte allt för mycket med fotograferande att göra i den bemärkelsen jag menar, och jag kallar mig också för just fotograf och gör inga anspråk på titeln "bildkonstnär".

Allt gammalt är gott... I bilder söker jag mer Ljuset än Färgen. En riktigt bra bild för mig, berättar också något. En duktig fotograf i mina ögon kan få till en kanonbild med en engångskamera, medans det finns betydligt fler svindyra kameror ute på gatorna än hyffsade fotografer. Man kan fortfarande inte köpa sig till bra bilder - även om det idag är mycket större prisintervall på kamerautrustning än på den tiden mitt fotointresse vaknade - utan ännu behöver man allt släpa sig ut och vara i rätt tid, på rätt plats om man vill ha den perfekta bilden..!

Jag är i sanning en amatör vad gäller att visa alster, men tar man foton så vill man ju trots allt att folk ska se dem... Lite läskigt att få kritik, men det är enda vägen att utveckla sig - så mycket fattar jag. :)

Och gillar man inte kritiken kan man alltid referera till Clint Eastwoods färgstarka rollfigur Harry Callahan som uttalade visdomsorden: "Opinions are like assholes - everybody got one".

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Reportage / Situation, Vilda djur, Arkitektur, Husdjur / Tamdjur, Natur, Växter, insekter, naturdetalj, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Finns där ute och väntar på mig...

Mitt sämsta fotominne:
...finns därute och väntar på mig.

Min största inspiration:
Ljus. Foton utan färg kan vara helt underbara, men foton utan ljus..? Jag har efter lång tid insett att jag nästan hela tiden letar efter olika sorters ljus. Riktigt nöjd med mina bilder blir jag om jag kan berätta något med dem. En bra bild är inte nödvändigtvis tagen med den dyraste utrustningen - den bästa bilden kanske inte ens är en tekniskt fullträff.

Jag fikar helst:
...när andra bjuder.

I kameraväskan har jag alltid:
Förutom kamerahus och en massa objektiv, en kniv, några kvitton, fler objektivskydd än jag har objektiv, några minneskort, myggmedel, camohandskar, en dricka, lockpipor, en converter till målkikaren - värdelös, en filterhållare och några filter och...jag tror jag behöver en större väska.

Drömbilden är:
Jag får nog säga att det idag vore en riktigt fin bildserie av vild, svensk varg. Utan att på något sätt "förhärliga" detta djur (förstår inte varför folk skall lägga mänskliga aspekter på djur. "Ond" eller "god" finns inte i djurvärlden) så är det en vacker skapelse, med mycket stor utstrålning som väcker känslor och är en stor utmaning att fånga på bild. Är det inte just detta som alla fotografer söker i sina motiv..?

Mina favoritbilder från andra fotografer

 
Husdjur
Vanligt
2 bilder
Fototeknik
Vanligt
0 bilder
Fåglar
Vanligt
0 bilder
Miljöer
Vanligt
0 bilder
Fria Djur
Vanligt
5 bilder
Kyla
Vanligt
3 bilder
 
 
ANNONS