Annons
Användarnamn: Solid State
Ålder: 64 år
Bor: Luleå, Norrbottens län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1978
Medlem sedan: 2009-01-06
Senast inloggad:

Jag har varit foto intresserad sedan tonåren, gillar att se andras bilder och jag förundras över alla duktiga fotografer som finns där ute.

Fotar rätt mycket och det har blivit en och annan bild genom åren.
Inget märkvärdigt men huvudsaken är väl att man har kul och får komma ut och fota, göra det man trivs med.
Intresset det har gått i vågor, endast familjebilder under en period, men gammal kärlek rostar inte så nu är man där igen, med kameran i en rem runt halsen.

Jag tror att fotografer i allmänhet är mer lyhörda för sin omgivning än vad "de andra" är, vi försöker se det som berör oss inte bara rycka på axlarna och gå vidare utan att reflektera.
Kan vara nått vackert, eller nått upprörande, ibland så fastnar man för nått som kanske i andras ögon är rent banalt, ofta finns BILDEN där man minst anar det.

Som sagt håller fortfarande på att lära mig.
Kritik är alltid välkommet positiv eller negativ, gärna konstruktiv.

Henry

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Nattbild, Reportage / Situation, Svart-vitt, Arkitektur, Digital efterbehandling, Natur, Toycamera, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Jag och min flickvän var på vandring till en skogskoja en julinatt uppe i Tornedalen, regnmolnen skingrades och det blev ett sagolikt ljus. Dimman lättade över myren och morgonsolen färgade allt i ett skimmer. Svårt att beskriva men tror inte man får uppleva nått sådant många gånger här i livet.

Mitt sämsta fotominne:
Måste ha varit på 80-talet när jag andra gången besteg Kebnekaise och upptäckte under nedfärden att filmen inte hade matats fram i kameran. Har också varit med om att inte ha reservbatteri till kameran under en fjälltur, var hänvisad att fota resterande bilder på 1/90 sekund och uppskatta bländaren. Surt sa räven.

Min största inspiration:
Min flickvän Kim som är en duktig fotograf.

Jag fikar helst:
Vid en brusande älv vid en öppen eld en sommarkväll.

I kameraväskan har jag alltid:
Reservbatterier, 50mm nikkor.

Drömbilden är:
Runt hörnet.

 
Landskap
Vanligt
1 bilder
Fjällvandring
Vanligt
1 bilder
Staden
Vanligt
1 bilder
Flora
Vanligt
1 bilder
 
 
ANNONS