Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: mange69
Ålder: 54 år
Bor: Enköping, Uppsala län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1989
Medlem sedan: 2009-02-23
Senast inloggad:

Hej!

Som så många andra har jag praktiskt taget alltid varit intresserad av fotografier och fotografering. Min första kamera fick jag i present av min äldre kusin någon gång på 70-talet. En Polaroid som jag vill minnas var avsedd för svart-vit film. Någonstans i mitt föräldrahem finns mitt första album, men jag glömmer alltid att leta fram det...

Efterföljande kameror var diverse "Instamatic-varianter". Bland annat en som hade en diskettliknande film. Den ska jag också försöka leta fram! 1989 slog jag till på en EOS 650, som tyvärr blev stulen. Den ersattes av en EOS 500N, och med digital systemkamera blev jag först 2007.

Under uppväxten ägnade jag en hel sommar åt att plåta moln, en annan sommar blev det träd. Nuförtiden blir det en salig blandning av motiv. Det enda seriösa tema jag numera har (förutom plåtning av våra vackra barn) är ett försök att dokumentera min hemstad, Trelleborg. Jag har bott i Enköping i mer än 20 år och märker varje gång jag kommer "hem" att staden har förändrats en hel del under dessa år. Förmodligen handlar det om någon form av nostalgi - om jag förevigar miljöerna kommer de alltid att finnas kvar. Som jag minns dem.

Som barn brukade jag titta på gamla bilder hemma hos min mormor. Mitt favoritkort var ett min morfar tog, för mycket länge sedan, på en Zeppelinare som flög in över Trelleborg. Det får jag heller inte glömma att leta fram nästa gång det bär av till Skåne!

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Barn, Arkitektur, Porträtt, Utrustning, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När jag plåtade barnens respektive premiärtur utan stödhjul.

Mitt sämsta fotominne:
När jag glömde batteriet i laddaren på hotellrummet och upptäckte det alldeles för sent.

I kameraväskan har jag alltid:
För mycket saker...

Drömbilden är:
Nästa bild jag tar!

 
Enköping
Vanligt
4 bilder
Trelleborg
Vanligt
0 bilder
Djur
Vanligt
0 bilder
Fordon
Vanligt
0 bilder
Interiör
Vanligt
1 bilder
Exteriör
Vanligt
5 bilder
 
 
ANNONS