Annons
Användarnamn: Samwell
Ålder: 57 år
Bor: Hönö, Västra Götalands län (visa på kartan)
Kategori: Frilansfotograf
Medlem sedan: 2002-12-31
Senast inloggad: 2024-04-16 08:38

Jag är medlem i Hönö fotoklubb och intresserad av naturfotografering, gärna med havsanknytning. Detta gör att den ö jag bor på är en favoritplats. Andra platser jag trivs med att fotografera finns i Norge och Danmark. Med fem barn, varav de yngsta är trillingar, tar jag gärna barnfoto.

Jag har alltid levt nära kameror. Min far är en flitig amatörfotograf. Han var med och startade upp Hönö fotoklubb på 50-talet. Medan han fotograferade under otaliga Norgeresor i min barndom stod jag bredvid och försökte göra samma sak med min Kodak Instamatik. Jag tog senare över hans Rolleicord och Kodak Retina IF och tillbringade gärna kvällar i källarens mörkrum. Via en Konica Autoreflex T med Hexagon 52 och 85 mm. 1:1.8 gjordes några sporadiska försök med Minolta X-300 under slutet av 80-talet.

Jag fick en fotografisk nytändning 1990 då jag köpte min första Nikon (F-601 AF) inför en Israelresa och blev medlem i ovan nämnd fotoklubb. Två år senare fick jag "Naturen som fotomotiv" (Terje Hellesø) i present av min fru. Den boken gjorde starkt intryck på mig.

Jag har varit idog motståndare till digital fotografering och höll mig troget till Nikon F5 medan jag med förfäran såg att kollegor i fotoklubben flippade ur och blev digitala. Har dock omvänt mig och i dessa yttersta dagar gått från Velvia till nollor och ettor (jag var också den siste i klubben som gick från Kodachrome 64 till Velvia . . .). Mitt huvudredskap är idag Nikon D2Xs, gärna i kombination med Nikons suveräna AF 50/1.4.

Numera är fotografering min respit från ett allt för omfattande arbetande med filologisk forskning och undervisande i nytestamentlig grekiska och bibelvetenskap (NT) vid institutionen för litteratur, idéhistoria och religion, Göteborgs universitet.

Medlem i grupperna



Mina favoritbilder från andra fotografer

 
FS
Vanligt
5 bilder
Scoutliv
Vanligt
0 bilder
Blommor
Vanligt
0 bilder
Fåglar
Vanligt
0 bilder
Ut i världen...
Vanligt
0 bilder
Panorama
Vanligt
0 bilder
Hönö Klova fyr
Vanligt
0 bilder
På havet...
Vanligt
0 bilder
Mellan dag och natt...
Vanligt
1 bilder
Vinterbilder
Vanligt
0 bilder
Barn
Vanligt
2 bilder
Stora trutar...
Vanligt
0 bilder
Diverse
Vanligt
0 bilder
Danmark
Vanligt
0 bilder
Norge
Vanligt
0 bilder
När dagen tagit slut...
Vanligt
1 bilder
Havet hemmavid
Vanligt
1 bilder
 
 
ANNONS