Annons
Användarnamn: polaren
Ålder: 52 år
Bor: Linköping, Östergötlands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1991
Medlem sedan: 2009-03-03
Senast inloggad:

Jag fotar mest för att dokumentera mina resor och vandringar. Jag är även intresserad av vad man kan kalla tekniskt fotografi: att experimentera med utrustning, efterbearbetning och dylikt. Tyvärr har jag dock inte utvecklat detta intresse särskilt långt. (Men HDR, "focus stacking", "time lapse", etc. är saker jag vill lära mig mer om.)

MIN KAMERAHISTORIA
Min första kamera var en Agfamatic 1008. Några år senare fick jag en Kodak Disc 4000 --- revolutionerande teknik som var populär i en sådär tre år. Efter det fick jag överta min pappas Minolta SR-T 101 vilket var en riktigt trevlig kamera. När den pajade köpte jag en Nikon F3. Det var en underbar kamera som jag sålde bara för att inte påminnas om hur mycket bättre sökarbild det är i den än i min D300. Jag fotade i dia (Velvia 50 så klart) men det blev runt år 2000 så omständligt att få diafilm framkallad att jag köpte en digital. Nikon Coolpix 995. En väldigt kompetent kamera. Nyligen har jag köpt en Nikon D300 med ett 18-200 objektiv. Väldigt fin kamera.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro, Arkitektur, Digital efterbehandling, Utrustning, Natur, Växter, insekter, naturdetalj, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

 
Makro
Vanligt
1 bilder
Diabilder
Vanligt
6 bilder
 
 
ANNONS