Annons
Användarnamn: Anders G Jonsson
Ålder: 44 år
Bor: Uppsala, Uppsala län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2008
Medlem sedan: 2009-03-05
Senast inloggad:

Köpte min första systemkamera, en Canon EOS450D, till sommaren 2008.
Valde direkt att fotografera i manuella läget men det tog till mitten av sommaren (2008), en solig dag i Riomaggiore, innan det släppte och jag greppade exponering/bländare/slutartid helt.

Tycker själv att jag har utvecklats mycket sedan dess, speciellt den senaste tiden. I february gick jag en trevlig fotokurs hos Robin Divander på medborgarskolan. Framförallt gav den kursen mig förstående i vitbalans och att få till rätt färger.

Har nyligen börjat foto i RAW- format och redigerar mina bilder i CameraRaw. Har en del kvar att lära men tycker att jag börjar få till det.
Har även Elements 6.0 men redigerar inte så mycket där än utan nöjer mig med CameraRaw. Min plan är att även börja utvecklats i Elements.
Men första stegen är såklart att ta fina, intressanta bilder.

Tycker om att fotografera med kort skärpedjup.
Väntar mitt första barn, så jag misstänker att det kommer bli en del barnfotografering fram över.

I övrigt bor jag och min havande sambo i centrala Uppsala och jag jobbar som inköpsansvarig på ett företag i Stockholm som utvecklar och tillverkar lasrar.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Reportage / Situation, Svart-vitt, Sport / Motorsport, Digital efterbehandling, Produkter, Porträtt, Utrustning, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mina favoritbilder från andra fotografer

 
Djur & Natur
Vanligt
2 bilder
Landskap
Vanligt
2 bilder
Mina bilder
Vanligt
6 bilder
 
 
ANNONS