Annons
Användarnamn: Piabobacka
Ålder: 32 år
Bor: Vasa, Finland
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2005
Medlem sedan: 2009-03-27
Senast inloggad:

Pia Bobacka heter jag, bor i Finland men är helt och hållet svenskspråkig. Jag studerar språk vid Vasa universitet just nu, men fotodrömmen vill aldrig riktigt ge med sig. Kanske blir det en fotoutbildning efteråt!

Jag har fotat sedan 2005, och köpte min första systemkamera, en 350D, år 2006. År 2011 skaffade min sambo en 7D, som jag nu använder "på heltid". Lyckan blev total sommaren 2012, när vi skrapade ihop våra slantar och skaffade ett 70-200 f/2.8L IS II. Den senaste tiden har jag fokuserat mycket på djurfoto, framför allt hästar och katter, eftersom jag insett att just djur intresserar mig mest även framför kameran.

Ni finner mig för det mesta på min blogg bobacka.blogspot.com.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro, Vilda djur, Digital efterbehandling, Husdjur / Tamdjur, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När det går riktigt bra och man vet redan innan man sett bilderna att dom blev kanon.

Mitt sämsta fotominne:
Finns det något sånt? Kanske när jag fotade en fors i Norge. Tog mig långt ut på stenarna och halkade och föll nästan i med kamerautrustning och allt. Halva byxorna var täckta av gyttja, och jag fick inte en enda bra bild. Eller när jag tog mig fram på några stenar vid vattnet, och remmen rill kameraväskan brast utan förvarning. Väskan med L-zoom och allt studsade från sten till sten ner mot vattnet, men stannade mirakulöst nog på den sista flata stenen ovanför vattnet. Puh!

I kameraväskan har jag alltid:
Macrot och zoomet. Går ingenstans utan dom båda.

Drömbilden är:
Färgglada insekter, spindlar och grodor i Amazonas djungel.

 
Hästar
Vanligt
3 bilder
Katter
Vanligt
1 bilder
Katthuset i Vasa
Vanligt
3 bilder
Fåglar
Vanligt
0 bilder
Macro
Vanligt
2 bilder
Natur
Vanligt
0 bilder
Hundar
Vanligt
1 bilder
Portfolio
Vanligt
1 bilder
 
 
ANNONS