Annons
Användarnamn: Folke19
Bor: Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1987
Medlem sedan: 2009-04-17
Senast inloggad:

Jag började 1987 med fotandet.
Fotointresset svalnade under studietiden på Högskolan men återfick glöden efter köp av digital kamera. Har använt tidigare Canon analoga system,följt av Hasselblad mellanformat. Nu gäller Canon digital. Jag gillar att fota landskap,djur men även ta sportbilder.Mitt kommande projekt är Inkas i Sydamerika.Förhoppning även kunna uppleva artrika Amazonas.

Vem är jag?


Mina intressen:
Vilda djur, Action / Äventyr, Sport / Motorsport, Natur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Chivay och Colcadalen,näst djupaste Canyon i världen ca 3100 m djup med en av världens största fågel, condor. Den var enormt stor och underbar se "svävande" i Andinska bergskedjan.

Mitt sämsta fotominne:
Tumbes Peru

Min största inspiration:
Den som inspirerat mig mest är Jan Lindblads äventyrliga resor och fotograferande i Latin- och Sydamerika. Hans fotograferande på egen hand i regnskogar utan en massa hjälp av assistenter mm.

Jag fikar helst:
Colca dalen eller Ryfjället

I kameraväskan har jag alltid:
50mm och blixt med kameran.

Drömbilden är:
få komma inom 10-20m avstånd från en jaguar i djupaste Amazonas.

 
Sydafrika
Vanligt
1 bilder
El condor
Vanligt
3 bilder
 
 
ANNONS