Användarnamn: Picture
Ålder: 55 år
Bor: Arvika, Värmlands län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1978
Medlem sedan: 2003-01-09
Senast inloggad:Hej ! Vad kul att du tittar in på min sida! Jag uppdaterar den då och då, men bli inte förvånad om det står att det är vinter mitt i sommaren eller att jag önskar Glad Påsk vid jul. Ibland är nämligen mina uppdateringar ur fas med verkligheten.

Det här är i alla fall vad som möjligtvis kan vara aktuellt just nu:

Studiobygge

Håller fortfarande på att bygga om mitt garage till en fotostudio. Det går (väldigt) långsamt framåt - den är visserligen fullt möjlig att fotografera i redan nu, men det är ändå mycket av inredningen som fattas.
___________________________________________

Tänkvärda ord

"Best wide-angle lens? Two steps backward. Look for the 'ah-ha'".

Ernst Haas, Comment in workshop, 1985

Så varför surfar jag runt och dreglar efter optik för 16000 kronor?

___________________________________________


Wermlands Fotografiska Sällskap

Är du med i WFS? Inte? Varför inte det då? Det enda kravet är att du har en kamera av minst engångstyp. Har du inte det så gör det inget, du får vara med ändå. Bara du är värmlänning. Är du inte det? Nähä... äh... det gör inget. Bara du har någon anknytning till Värmland så ska det nog gå bra ändå. Har du inte det heller? Äh, det gör inget. Bara du gillar värmlänningar. Jaså, det gör du inte. Då får du fanimej inte vara med!

WFS är ingen förening utan en grupp av människor som träffas och har kul. Grunden är det gemensamma intresset för foto. Eftersom vi inte är någon förening så finns det inte heller några fasta kostnader för att vara med. De kostnader som eventuellt uppstår vid en träff delas mellan de som är med på träffen.

Du som känner att det här skulle vara något för dig och som också uppfyller ovanstående hårt ställda krav kan anmäla dig genom att klicka på den länk som finns på WFS sidor (finns under Grupper/Sällskap/Wermlands Fotografiska Sällskap). Snabbaste sättet att ta sig dit är dock att klicka här. På sidan du kommer till finns det lite mer information om WFS. Vi har också ett eget forum. Det hittar du här.

När du anmäler dig vill jag gärna veta vilken mailadress vi kan kontakta dig på och gärna också din adress och ditt telefonnummer. Det finns ett särskilt fält där du kan fylla i de uppgifterna. Det är inget tvång, men det underlättar för mig att ta kontakt med er medlemmar.

Välkommen i gänget!


Mina bilder:

Mina mest kommenterade bilder
Mina mest visade bilder
Bilder som jag ännu inte fått kommenterade


Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Macro, Svart-vitt, , Arkitektur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med macro, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Compact Flash! :)

Mitt sämsta fotominne:
När jag under en tur i en canadensare hamnade mitt i ett åskväder med kraftig vind och kraftigt regn. Regnet fyllde både kanoten och kameran innan jag hann upp på land. Det var 1993 och kameran var analog, så jag borde inte ha blivit så upprörd. Fast då var det ett tag kvar tills jag blev digital. :)

Min största inspiration:
Många fotografer här på fotosidan... det brukar vara mer inspirerande att se bilder av okända som experimenterar och försöker än av de som redan är kända och etablerade. Fast några finns det förstås... Sally Mann är en, Helena Blomqvist är en annan.

Jag fikar helst:
Sittande på ett café någonstans, med en kopp rykande hett kaffe och en alldeles för stor chokladmuffins som sällskap.

I kameraväskan har jag alltid:
Alldeles för trångt. En ryggsäck står högt på önskelistan just nu. Makrot och en kort zoom hänger alltid med.

Drömbilden är:
Att ta den där bilden som faktiskt säger mer än tusen ord. Som förmår att berätta en historia som berör... där man inte behöver säga något med ord... där bilden klarar sig själv.Du behöver Macromedia Flash 8 och ha Javascript påslaget för att kunna se bildspel.

Ladda ner Flash
 
Natur
Vanligt
24 bilder
Studio
Vanligt
1 bilder
IR-bilder
Vanligt
1 bilder
Linjer
Vanligt
3 bilder
Barn
Vanligt
3 bilder
Skakbilder
Vanligt
6 bilder
Borgvik
Vanligt
11 bilder
Blandat
Vanligt
29 bilder
Luftvårdsutställning
Vanligt
2 bilder
Bilder till luftvårdsutställning
Utställning
8 bilder
Blommor och blad
Vanligt
25 bilder
Stadsmiljö
Vanligt
6 bilder
Landskap
Vanligt
5 bilder
 
 
ANNONS
Tamron till Sony - Scandinavian Photo