Annons
Användarnamn: marinbiologen
Ålder: 46 år
Bor: Tullinge, Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1992
Medlem sedan: 2009-05-14
Senast inloggad:

Hej!

Redan när jag var 6 år sa jag till mina föräldrar att jag skulle bli undervattensfotograf....åren gick och intresset för både biologi och fotografi höll i sig men ändrade riktning. Jag utbildade mig till biolog och behöll fotograferingen som hobby eftersom jag insåg att konkurrensen bland undervattensfotografer var rätt hård...
När jag var ca 15 år fick jag min första systemkamera och har fotat intensivt i omgångar men mest de senaste 5 åren.

Privat har jag precis börjat fota digitalt men vill inte släppa taget o min analoga kamera. Troligen kommer jag fortsätta fota analogt men i mindre utsträckning - tyvärr.
Vad gäller mina digitala bilder så brukar jag inte fixa med bilderna i efterhand. Det betyder dock inte att jag inte tycker bilder som är "fixade med" kan vara snygga.

Trots min korta tid på FS har jag hunnit lära mig jättemycket! Både från att granska andras bilder och från de kommentarer och tips jag själv fått.
Enda "nackdelen" är att min make skrattar varje gång han hittar mig framför datorn och FS. Han tycker jag blivit lite beroende...det stämmer nog ; )

Slutligen vill jag passa på att tacka alla som kommenterar mina bilder och ger mig tips!
Tack det är guld värt!

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Nattbild, Macro, Mode, Posering, Action / Äventyr, Sport / Motorsport, Porträtt, Utrustning, Toycamera, Växter, insekter, naturdetalj, Konsertfoto

Mitt bästa fotominne:
När jag fotade en av mina äldsta vänner och hennes systerdotter. Det var kvällssol och solen låg precis på hennes bakhuvud. Jag slängde upp kameran (analogt denna ggn) tog en enda bild, sänkte kameran och sa:"Där satt den!!!" Jag bara visste att bilden blev bra...och det är det porträtt jag är absolut mest nöjd med. Den ligger här på FS.

Mitt sämsta fotominne:
Hummm...har ngr stycken...både bilder jag tagit och jag själv varit med på.... Värsta är väl om man tar en bild övertygad om att den kommer blir strålande och häpnadsväckande bra och så blir det bara skit....riktigt snopet...

Min största inspiration:
Naturen, ögonblicket, andra fotografer bl.a. här på FS - får mkt idéer och tankeställare av dem. Har också fått aningen komplex : ) av alla fina bilder på FS.

Jag fikar helst:
Det som känns absolut mest mumsigt just då! Helst sittandes i gräset eller vid vattnet!

I kameraväskan har jag alltid:
Linsrengöring + duk till.

Drömbilden är:
Inte tagen än, vet det när jag tagit den!

 
Landskap - vyer
Vanligt
0 bilder
Olika djur
Vanligt
1 bilder
Byggnader
Vanligt
0 bilder
Blandade analoga
Vanligt
0 bilder
Sol & Måne
Vanligt
0 bilder
Gott och blandat
Vanligt
0 bilder
Blommor och insekter
Vanligt
6 bilder
Porträtt och människor
Vanligt
2 bilder
 
 
ANNONS