Annons
Användarnamn: K Bond
Bor: TÄLLBERG, Dalarnas län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1985
Medlem sedan: 2009-05-27
Senast inloggad:

Jag har som många andra återuppväckt naturfotograferandet sedan digitaltekniken slagit igenom. Jag fotar all sorts natur med prioritering på fåglar. Ett framgångsrecept är att låta fåglarna komma till dig och inte tvärt om. Alltför många har för bråttom om skrämmer
dem innan de bra bilderna hunnit tas.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Vilda djur, Natur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Var den 1:a maj -09 då jag satt i ett tjädergömsle i Dalaskogarna. Plötsligt kommer en björn springande bakom kojan. När jag greppar kameran för att fota då den kommer ut på myren tvärvänder den och springer tillbaks. Det blev inga bilder och björnen var som närmast 15 meter från mig. Ett fantastiskt minne och en inspiration att en dag så får jag mina björnbilder.

Mitt sämsta fotominne:
Alla de nätter man frusit i gömslen för att konstatera att när dagen nalkas så regnar eller snöar det och inga fåglar visar sig.....

Min största inspiration:
Att det fortfarande finns massor med djur och fåglar som få fotografer lyckats föreviga på ett speciellt sätt. Fotosidan är en klar inspiration men man ser tydligt vilka arter som är "lätta" att fota och jag inspireras av de fotografer som vågar sig på "svårare" arter. Med det menar jag inte ovanligare arter utan mer svårfotade. T.ex vem har en bra bild på en sjungande "vanlig" taltrast?

Jag fikar helst:
Under en aprilmorgon då jag skidat över myrar och sjöar på skaren plockar fram termosen med kaffe och varför inte en bananstubbe (tårta).

I kameraväskan har jag alltid:
Jag får ibland kommentarer att jag inte har någon fotoväska. Mitt nikonhus med nikkor 300, F.4, slinger med i ryggsäckar, runt halsen eller axeln.

Drömbilden är:
Naturligtvis inte tagen än och strävan att ta den kommer förhoppningsvis att vara en inspiration hela livet.

 
Fåglar
Vanligt
10 bilder
Dimman lättar
Vanligt
0 bilder
Mina bilder
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS