Annons
Användarnamn: ElinsPhoto
Ålder: 38 år
Bor: Domsjö, Västernorrlands län (visa på kartan)
Kategori: Yrkesfotograf
Började fotografera: 2007
Medlem sedan: 2009-08-27
Senast inloggad:

Jag heter Elin Ström och jag är född och uppvuxen i Örnsköldsvik. Flyttade till Umeå och bodde där i sju år, utbildade mig till lärare och förskollärare och återvände sedan till Örnsköldsvik i slutet av 2012. Nu arbetar jag på förskola och har startat enskild firma som fotograf.

Min kärlek till kameran väcktes då vi flyttade till Umeå. Jag utforskade världen på ett nytt sätt genom min lilla digitalkamera som jag fått av mina föräldrar och det dröjde inte länge förrän jag var fast. Men den egentliga startpunkten för att fotograferandet skulle bli en passion var var sommaren 2012 då jag blev tillfrågad att fota mitt första bröllop. Bröllopsfotografering är ibland de finaste jag vet, en dag full av bubblande känslor och att jag får äran att vara delaktig och föreviga den är en otroligt fin känsla. Jag älskar att få vara med och skapa minnen som ni sedan kan blicka tillbaka på resten av livet.

Jag fotograferar framförallt i naturligt ljus och väljer jag så blir naturen bakgrunden. Tänk er till exempel en barnfotografering ute på en äng eller i skogen, där finns utrymme för glädjeskutt, spring och bus. Jag har ingenting emot att ligga på backen,krypa i gräset, sjung, leka tagen eller tittut. Det viktigaste för mig är att fotograferingen blir en stund av glädje och trygghet, det är då de där magiska bilderna kommer till.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Barn, Bröllop, Studio, Svart-vitt, Digital efterbehandling, Produkter, Porträtt, Utrustning, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Min första bröllopsfotografering augusti 2012. En otrolig kärlek till att fotografera människor väcktes och nu älskar jag att få äran att föreviga ögonblicken som andra vill bevara.

Mitt sämsta fotominne:
När jag fotograferade mina egna barn. Plötsligt. Lillebror gallskriker och gråter, storasyster håller sammanbitet ett krampaktigt tag om hans hand. Jag knäppte av en bild och det var den fotograferinge. Lustigt nog blev det en av mina absoluta favoritbilder.

Min största inspiration:
Inspiration kan väckas när som helst i vardagen. Det kan vara det vackra ljuset som strilar in över skogens dimma, barnens lek, ett TV-program, ett tidningsuppslag, andra fotografers alster... Kreativitet föder kreativitet.

Jag fikar helst:
Kaffe och kaka.

I kameraväskan har jag alltid:
Objektiv, batteriladdare, putsduk, extra batteri och extra minneskort!

Drömbilden är:
På väggen i mitt sovrum!

 
Porträtt
Vanligt
1 bilder
Bröllop
Vanligt
1 bilder
Underbara Örnsköldsvik
Vanligt
8 bilder
 
 
ANNONS