Annons
Användarnamn: Knet
Ålder: 58 år
Bor: Härnösand, Västernorrlands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1997
Medlem sedan: 2003-01-28
Senast inloggad:

Är en +40 pojke som säljer telekommunikation för levebrödet men allra helst tar flugspöet eller kameran och tillbringar dagen vid en tjärn eller å någonstans i Sverige eller på hojen någonstans i Norge. Började fotograferandet med att ta mina föräldrars Kodak-kamera innan dom vaknat och förevigade alla mina leksaksbilar, jag var ca 5-6 år och väldigt nyfiken. Idag är jag äldre men fortfarande lika nyfiken, leksakerna är lite större men oftast fortfarande på hjul. Lånade min pappas Pentax Mv under tonåren och köpte min första egna systemkamera 1997 och då blev det åter en Pentax. 2003 blev det en digitalkompakt och sen dess har nyfikenheten fått mig att prova ett antal olika systemkameror. Just för tillfället ligger det en Nikon D7000 i kameraväskan, hoppas kunna kombinera min andra stora hobby, flugfisket, med fotograferandet i sommar. Har suttit alltför många kvällar vid favoritselet i Saxnäs och sett helt fantastiska bilder och ångrat att jag inte släpade med kameran, så nu ska den med och förhoppningsvis kommer det bilder därifrån under sommaren..

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Svart-vitt, Vilda djur, Porträtt, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Då jag i tidiga tonåren var i Åre under en VC-tävling och fick en kanonbild på Ingemar Stenmark med min pappas Pentax Mv och ett 80-210.

Mitt sämsta fotominne:
Många, men det är då man lär sig mest.

Min största inspiration:
Naturen, andra bilder och Fotosidan.

Jag fikar helst:
Vid en å eller tjärn och med flugspöet bredvid fotoryggan.

I kameraväskan har jag alltid:
En Canon eller två.

Drömbilden är:
På mig själv då jag just landat en 3 kilos röding i Ransarån.

 
Mitt 1:a album
Vanligt
0 bilder
Sommar
Vanligt
3 bilder
MC
Vanligt
1 bilder
2006
Vanligt
2 bilder
Hösten 2003
Vanligt
1 bilder
Vinter
Vanligt
3 bilder
 
 
ANNONS