Annons
Användarnamn: blom90
Ålder: 33 år
Bor: Stockholms län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2013
Medlem sedan: 2009-09-27
Senast inloggad:

Första gången jag kom i kontakt på riktigt med en systemkamera var när jag utbildade mig till journalist 2012.

I juni 2013 köpte jag min första egna systemkamera – en Nikon D7100. Jag arbetade som reporter på en lokaltidning i Värmland och behövde en kamera i jobbet. Dessutom var jag intresserad av att börja fota på fritiden.

På jobbet blev det sedan mycket fotograferande precis som jag hade hoppats på, men detta dödade lusten också lusten samt viljan att fotografera på fritiden.

I juni 2015 började jag arbeta som journalist på Expressen. En tjänst där det inte ingick att fota under arbetstid. Detta gjorde att fotointresset sakta började komma tillbaka.

Under hösten 2015 startade jag Instagramkontot @j.blomquist_photography. Detta innebar startskottet för ett brinnande fotointresse.

I dag fotograferar jag mer än någonsin!

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Utbyte av erfarenheter är bland det bästa som finns – tveka därför inte att höra av dig om du undrar över något! 😉

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Reportage / Situation, Svart-vitt, Action / Äventyr, Sport / Motorsport, Porträtt, Utrustning, Natur, Konsertfoto, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När folk berättar att de blivit berörda av mina bilder – då värmer det i mitt lilla fotohjärta.

Mitt sämsta fotominne:
När man har en klar bild av hur man vill att resultatet ska se ut, men att det trots flera desperata försök och knapptryckningar aldrig blir som man tänkt sig, då känns livet surt.

Min största inspiration:
Människor som ständigt hittar nya vinklar på redan fotade objekt.

Jag fikar helst:
med Kurt Cobain och Axl Rose.

I kameraväskan har jag alltid:
En Nikon D7100 med batterigrepp. Två batterier. En Rapid Sport-kamerarem. Ett rengöringskit. Blixt: Nikon SB700. OBJEKTIV: Sigma 50-150 f2.8. Sigma 17-50 f2.8. Nikon 35 f1.8. Nikon 18-105 (kit-objektiv).

Drömbilden är:
Den som väcker känslor.

ANNONS