Annons
Användarnamn: cgocgo
Ålder: 60 år
Bor: SANDVIKEN, Gävleborgs län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1986
Medlem sedan: 2003-01-30
Senast inloggad:

Hej,

jag är en typisk diverse-fotograf. Men jag kan snöa in riktigt på några motivtyper. Jag tänker då närmast på: Solnedgångar (och motljus generellt), lok, förfallna byggnader och annat skrot. För övrigt blir det en massa bilder på familjen och semestrar etc.

Min foto-historia är i korthet:
Morsans Instamatic. Inte mycket mer att säga om det.
1985 tror jag det var så köpte jag min första system-kamera, en Pentax P30 med ett 28-80. Den tjänade troget men blev sig aldrig riktigt lik efter att ha ramlat i asfalten från en öppen ryggsäck (som jag hade på ryggen). Ligger nog fortfarande i ett skåp.
Sedan vart det en Minolta Dimage 7Hi. Digitalt skulle det vara och systemkamerorna var snuskigt dyra på den tiden.En trogen tjänare den också. Dock drar den mycket batterier och i kombination med kyla så vart det inte många kort.
Nikon D60. Min nuvarande kamera. Ingen rocket science kanske men helt OK. Inser väl att jag saknar ett par funktioner som faktiskt fanns på Pentaxen och Minoltan. Tänker då på sådant som uttag för trådutlösare, bracketing och möjlighet att kolla skärpedjup. Men i en begränsad budget valde jag att lägga pengarna på objektiv istället. Jag tycker att det är en riktig prioritering.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Nattbild, Arkitektur, Digital efterbehandling, Natur, Resefoto

Mitt sämsta fotominne:
När min systemkamera ramlade ur ryggsäcken på en gata i Skottland. Jag minns fortfarande ljudet av kamera mot asfalt....

I kameraväskan har jag alltid:
Gråkort - borde väl ha ett reservbatteri istället.

 
Övergivet
Vanligt
3 bilder
Djur
Vanligt
1 bilder
Natur o Landskap
Vanligt
6 bilder
 
 
ANNONS