Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: MånsV
Ålder: 51 år
Bor: Västra Götalands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2009
Medlem sedan: 2009-11-13
Senast inloggad:

Till alldeles nyligen har jag fått fotointresset i arv; först från salig morfar och sedan från salig far. Första kameran var en Kodak pocketkamera, jag var väl 8 år gammal och fotograferade min nya cykel. Rätt snart fick jag överta morfars Olympus OM-1, en utmärkt kamera att lära sig grunderna på. Enda elektroniken var en ljusmätare. Slutare, bländare, skärpa. Fotade periodvis mycket med den, sedan tappade jag intresset via ett par fådda systemkameror som jag aldrig blev kompis med. Har aldrig gillat snabbinställningar som "Porträttläge" eller "Nattfoto".

Det var först 2007 jag började fotografera lite igen, då med första köpet av en Ixus och välkommen i den digitala världen. Kanske inte ett helt genomtänkt köp - den hade ju BARA snabblägen... Så ärvde jag en Olympus E300 någon gång 2008 och började Fotografera igen.

2009 har utvecklat mig mest som fotograf sedan OM-1:an. Jag har börjat leta mig ut med kameran som anledning - istället för att som tidigare tagit med kameran på resor eller vid speciella tillfällen. Jag har köpt min första entusiastkamera, en EOS 50D (ivrigt påhejad av min kära sambo som tyckte det var helt OK att lägga 15000 på kameragrejer... eller hur!?)... Biltidningarna har fått konkurrens av fototidningar, jag har börjat hänga på den här utmärkta sidan... Släkt & vänner tycker jag är lite jobbig som fotar dom hela tiden, men nu börjar några vänja sig hehe.

Vi får väl se vad det blir av intresset :)

Välkommen till min sida och mina bilder. Du får jättegärna lämna kritik på mina bilder, även om de inte ligger i någon kritikpool. Jag lämnar gärna åsikter på dina alster om du vill ha det, jag är ju ingen expert och smaken är såå olika - men jag är bra på att tycka ;-)

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Nattbild, Svart-vitt, Porträtt

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

 
Segling
Vanligt
1 bilder
Borås
Vanligt
1 bilder
Städer i världen
Vanligt
1 bilder
Göteborg
Vanligt
3 bilder
Gatufoto
Vanligt
2 bilder
 
 
ANNONS